Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 9. 10. 2015.

| Društvo

Poljoprivrednici traže da država ograniči uvoz poljoprivrednih proizvoda

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
odbor-za-poljoprivredu-leskovac.jpg
Za bolji položaj poljoprivrednika neophodna reakcija struktura izvršne vlasti; foto: JV

Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu održanoj u Leskovcu, poljoprivredne proivođače iz ovog kraja najviše je zanimalo da li država može da ograniči uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda.

3 Marjan Rističević Odbor za poljoprivredu Izvršna vlast mora zaštiti domaće proizvođače; foto: JVPredsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević kazao je da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) dozvoljava određenu reakciju, ali postoji sporost određenih struktura u izvršnoj vlasti oko uvođenja prelevmana na poljoprivredne proizvode ukoliko je ugrožena poljoprivredna proizvodnja zemlje koja je potpisala sporazum.

Vi znate da je SSP potpisao Božidar Đelić i da nas taj sporazum obavezuje kao da smo ga mi potpisali. Taj sporazum nije najsrećniji i imam običaj da kažem da su oni imali filozofiju “bolje uvesti nego proizvesti" - rekao je Rističević.

Članovi su na sednici razmatrali informacije o radu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za period oktobar-decembar 2014.godine, a razgovarano je i o problemima u poljoprivrednoj proizvodnji na teritoriji Jablaničkog okruga.

Članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu su pre sednice posetili izložbu poljoprivrednih proizvoda i degustirali specijalitete po kojima je poznat Leskovac.


Omogućiti subvencije i malim proizvođačima

Član Odbora i narodni poslanik Milija Miletić zatražio je na sednici u Leskovcu da država omogući subvencije i malim poljoprivrednim proizvođačima i stočarima sa manje od 4 grla stoke kako bi se pospešila proizvodnja i zaštitio običan seljak. 2 Milija Miletic Odbor za poljoprivredu Miletić zatražio pomoć i malim proizvođačima; foto: JV

Onaj ko ima jednu ili dve krave od države takođe mora dobiti pomoć kako bi postepeno uvećavao svoj stočni fond, ostao na selu i od svog rada mogao pristojno da živi, da ne bi i tu jednu kravu morao da proda kako bi platio račun za struju ili porez - rekao je Miletić.

On je istakao izdvajanja u budžetu Opštine Svrljig za podsticaj poljoprivrede kao dobar primer lokalne samouprave koji trebaju, po njemu, slediti i druge opštine na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nn

    19:35 // 9. 10. 2015.

    Mi ne možemo da proizvodimo laptopove i telefone, ali poljoprivredom vala možemo da se bavimo i hvala bogu imamo gde. Zabranite uvoz prejeftinih poljoprivrednih proizvoda i gledajte kako se zemlja vraća u normalu.

    • shaft

      06:23 // 11. 10. 2015.

      Tasko da ce tvoju inicijativu ova trojica ,na slici,da sprovedu u delo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: