Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 16. 7. 2015.

| Društvo

Pomerena staza za slepe na Crvenom pevcu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
staza
Staza pomerena desetak cantimetara; foto: JV

Nakon pisanja "Južnih vesti" da je na stazi za slepe postavljen stub koji drži saobraćajne kamere na raskrsnici kod Crvenog pevca u Nišu, nadležni su ovu stazu pomerili desetak centimetara u stranu.

staza Stub bio na stazi; foto: JV arhivaRadnici subotičke firme koji su montirali prve kamere u Nišu kza snimanje saobraćaja i kažnjavanje vozača, postavili su stubove za ove uređaje na stazi za slepe na trotoaru Bulevara Zorana Đinđića.

Nišlijama to nije promaklo i negodovali su zbog toga. Nadležni u Direkciji za izgradnju grada reagovali su ekspresno nakon teksta “Južnih vesti” i staza je pomerena u stranu.

kamere Kamere kažnjavaju od sledećeg ponedeljka; foto: JVKamere zvanično snimaju od juče, ali do početka sledeće nedelje biće u probnom radu i snimci koje naprave neće biti korišćeni za kažnjavanje bahatih vozača.

Postavljeno je ukupno 14 kamera koje snimaju po jednu kolovoznu traku, a snimaće brzinu kretanja automobila i prolazak kroz semafor.

Svaki prolazak kroz ovu raskrsnicu biće snimljen i ući u bazu podataka MUP-a, tako da bilo kakve “intervencije” neće biti moguće - saopštavaju iz Direkcije za izgradnju Niša.

U Direkciji kažu da je za kamere izdvojeno oko 6,3 miliona dinara iz budžeta grada, a u narednom periodu istim kamerama trebalo bi da bude opremljeno još 6 raskrsnica.


Staze nevidljive za nadležne

Postavljanje stubova, nekih drugih predmeta, raskopavanje ili parkiranje na stazi za slepe nisu retkost za gradsko rukovodstvo Niša.

Tako je ispred Galerije "Srbija" u centru grada nekoliko meseci skulptura posvećena ćirilici stajala upravo na stazi za slepe i slabovide, a na stazi se nepropisno parkirao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

On je kasnije donirao novac Udruženju slepih i slabovidih zbog ovog prekršaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Урош

    17:07 // 17. 7. 2015.

    Cemu sve ovo??? Ovde se retko kad desi nesto jedna od najbezbednijih raskrsnica! Ko je to platio namestanje, premestanje?? Pa narod! Ako vam je dobro vi cutite!

  • zakson

    10:09 // 17. 7. 2015.

    Ma bravo.Za jednu raskrsnicu 52525 evra????Bas me zanima kolko stvarno to kosta.Evo ja cu da im uradim sledecu raskrsnicu za 45 hiljada evra.Koje ste vi lopine

    • Nislija

      11:20 // 17. 7. 2015.

      Ne za jednu, vec za sve raskrsnice 6 mil. Nije mi jasno, ako je vec moralo tu, zasto ne postavise stub blize ivicnjaku, a ne ovako po sred...

  • dzeja

    08:49 // 17. 7. 2015.

    Ma ljudi vodite li racuna malo i o estetici. Gde ide da onoliki stub postavite na sred trotoara?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: