Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 21. 3. 2014.

| Društvo

Pomoć od Vlade Japana i školama na jugu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Osnovna-skola.JPG
Čas u OŠ "8. septembar" u Pirotu (foto: osmiseptembar.edu.rs)

Vlada Japana je projektima za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji donirala novac za rekonstrukciju 3 osnovne škole na jugu, u Babušnici, Pirotu i Surdulici.

Školi „Despot Stefan Lazarević“ u Babušnici za rekonstrukciju krova i fasade dato je 90.935 evra.

Zahvaljujuću donaciji od 92.964 evra, pirotskoj školi „8. septembar“ biće omogućena zamena prozora i vrata i rekonstrukcija fasade. donacija Pomoć od Vlade Japana za tri škole na jugu

Kako piše na sajtu ove škole, njen direktor Ljubiša Ćirić rekao je da je za ovu donaciju prvi put konkurisano 2002. godine i da očekuje da će radovi početi već tokom letnjeg raspusta.

- Sve zavisi od toga kada će biti uplaćena prva tranša. Ali pre završetka školske godine sigurno neće početi, jer su u pitanju radovi na objektu i neophodno je da u školi nema dece, što je najbolje tokom letnjeg raspusta – kaže Ćirić.

Đaci surduličke OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ uskoro će koristiti renovirane toalete, jer je za rekonsrukciju sanitarnih čvorova u ovoj školi izdvojeno 90.688 evra.

Radi podrške unapređenju uslova obrazovanja u Srbiji pomoć Japana stigla je i školi "Petar Tasić" u Lešnici kod Loznice.

Od 1999. godine, za 166 donacija u projektima za osnovne potrebe stanovništva, Vlada Japana je Srbiji pomogla sa 10 miliona evra.

Ova finansijsku pomoć treba da doprinese ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Kako kažu u Ambasadi Japana, glavne oblasti interesovanja japanske Vlade su obrazovanje, zdravstvena zaštita, socijalna zaštita i životna sredina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    12:59 // 12. 9. 2014.

    Srednje mašinske škole iz Južne i Istočne Srbije udružene u projekte, mogu organizovano nastupiti za pomoć od Vlade Japana da im pomogne kroz savremena edukaciona sredstva, za najnaprednije učenike.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: