Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 24. 1. 2012.

| Društvo

Pomoć za raseljene Rome

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
prokuplje

Nevladina organizacija "ENECA" iz Niša u saradnji sa Komesarijatom za izbegle i raseljene, potpisala je ugovor sa 12 osoba romske nacionalnosti u okviru projekta „Podrška zapošljavanju i unapređenju životne sredine interno raseljenih Roma u Srbiji“.

Ugovor podrazumeva donaciju opreme za svaku osobu pojedinačno u vrednosti 2.000 evra.

Marija Stanković, koordinator projekta, kaže da je cilj projekta pružanje finansijske i tehničke podrške socijalno ugroženim izbeglim i interno raseljenim osobama romske nacionalnosti za otpočinjanje sopstvenog biznisa i rešavanje egzistencijalnih uslova života.

- Potpisnici ugovora su imali mogućnost da se prijave na ranije raspisan konkurs i da sa svojim poslovnim idejama konkurišu i dobiju pravo na donaciju u vidu opreme ili materijala za privatan biznis. Oni su u obavezi da pohađaju obuku neophodnu za odabrane delatnosti. Najviše je bilo projekata za posao sakupljanja sekundarnih sirovina, ali je pristigao jedan za otvaranje škole stranog jezika kao i frizerskog salona - kaže Stanković.

Najavljeno je da bi realizacija projekta trebalo da se završi do septembra ove godine, do kada bi svi potpisnici trebalo da dobiju donaciju. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: