Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 3. 6. 2014.

| Društvo

Poništen “namešten” konkurs u Medijani

Autor:A. S, J. C.Izvor:Južne vesti
medijana
U Medijani će najverovatnije biti ponovljen konkurs, arhivska fotografija

Posle skoro šest meseci od objavljivanja rezultata za 8 novih radnih mesta u niškoj Opštini Medijana i pisanja Južnih vesti da su imena novozaposlenih bila već poznata, sporni konkurs je poništen.

Informacija da je konkurs poništen je objavljena u poslednjem broju lista “Poslovi”, Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Oglas objavljen 30.10.2013. godine u publikaciji „Poslovi“, poništava se u celosti - stoji u oglasu Medijane.

Kako kaže načelnik Opštinske uprave u Medijani Aleksandar Radojković, oglas je poništen zbog negativnog mišljenja Radnog tela Vlade Srbije.

- Uredba Vlade od 7. decembra 2013. godine nas je obavezala da odobrenje za nova zapošljavanja zatražimo od njenog Radnog tela. Mi smo se obratili i čekali odgovor, koji je na kraju bio negativan. Nismo dobili odobrenje za nova zapošljavanja i konkurs je poništen - objasnio je Radojković.

ponisten Poništen oglasNačelnik je dodao da, zbog negativne odluke Radnog tela Vlade Srbije, neće biti raspisivan novi konkurs

Podsetimo, reč je o konkursu na koji su Južne vesti od samog početka ukazivale zbog brojnih spornih dešavanja.

Od 102 kandidata koji su imali urednu dokumentaciju, na testiranje je došlo svega 37. Ostali kandidati su tvrdili da nisu bili obavešteni, dok su iz Opštine tvrdili da je sve učinjeno po propisima.

Svojevrsna potvrda da je konkurs bio namešten stigla je odmah nakon što su konačni rezultati bili objavljeni.

Naime, od 210 kandidata, koliko se ukupno prijavilo na konkurs, posao u Opštini je dobilo upravo onih 8 kandidata čija su imena bila na spisku koji su Južne vesti anonimno dobile 2 dana pre nego što je konkurs za prijem radnika bio raspisan.


Rođačke i političke veze

Na spisku koji su Južne vesti dobile pored imena i prezimena kandidata bila je i njihova povezanost sa funkcionerima u opštinskoj upravi.

Pa je tako, za radno mesto u pisarnici primljena Danijela Vučković, supruga odbornika SNS i predsednika Odbora za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Bobana Vučkovića.

Na spisku primljenih je bila, ali na određeno vreme, i Ana Đorđević, ćerka odbornice SNS i predsednice Ekomonskog saveta Opštinskog odbora te stranke.

Dragana Plavšić, koja je ranije na određeno vreme radila u službi protokola “pobedila” je na konkursu upravo za ovo radno mesto.

Nameštanje nije jedini problem koji se javio u vezi sa konkursom.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Chicco

    10:34 // 28. 5. 2014.

    Šta je vama ljudi. Tako je odvajkada bilo i biće. Tu nema ničeg lošeg ako te osobe savesno obavljaju svoje poslove

  • Realista

    09:39 // 28. 5. 2014.

    Pa hoće li neko da bude sankcionisan?
    Neće!
    U Srbiji se kriminal ove vrste ISPLATI!

  • miki

    07:44 // 28. 5. 2014.

    Haha pa oni ce vec sada da nadju drugi posao ili ce na kvarno da ostanu tu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: