Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:21, 30. 4. 2016.

| Društvo

Poništeni izbori za celu Opštinu Medijana u Nišu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
opstina-medijana-JV.jpg
Novi izbori

Zbog greške opštinske administracije, jer na glasačkom listiću nije pisalo puno ime liste "Ruska stranka - dr Miroslav Milosavljević", već samo skraćeno "Ruska stranka", Upravni sud je poništio rezultate prošlonedeljnjih izbora.

To znači da će 81.060 građana sa pravom glasa koji žive na teritoriji ove centralne niške Opštine ponovo biti pozvano na glasanje za odbornike Skupštine Opštine. Zasada nije poznato kada će ponovno glasanje biti održano. 

Vredi pomenuti da je pravo glasa za Skupštinu Grada Niša imalo 233.647 birača, pa je ovim praktično poništeno glasanje za preko trećine građana celog Niša.

Inače, zakonski rok za organizovanje glasanja na biračkim mestima gde je glasanje poništeno je - 7 dana od utvrđivanja nepravilnosti, pa je gotovo izvesno da će birališta biti ponovo otvorena najkasnije u subotu.


Zašto je poništeno glasanje?

Prema podacima iz presude Upravnog suda u koju su "Južne vesti" imale uvid, Opštinsku izbornu komisiju je tužila upravo "Ruska stranka", i to zato što na glasačkom listiću nije pisao pun naziv te izborne liste.

Naime, Opštinska izborna komisija (OIK) je tu listu proglasila pod nazivom "Ruska stranka - dr Miroslav Milosavljević", i tako je trebalo da piše i na glasačkom listiću.

Međutim, umesto toga na listiću je pisalo samo "Ruska stranka".

U svom odgovoru Opštinska izborna komisija je to ocenila kao "neznatnu nepravilnost", a zahtev Ruske stranke da se ponove izbori kao "preteran".

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Iva Lužnički

    18:13 // 7. 5. 2016.

    Najpošteniji političar u istoriji Niša, Dr Moca!

  • medijana

    22:50 // 1. 5. 2016.

    Ajde MEDIJANA!Svi na ponovljene izbore da se spasimo od diktature,bede,ponizenja...za nasu i svu decu grada.

  • nesa

    21:30 // 30. 4. 2016.

    Kako to da je u toj opstini odstampano na jedan nacin a u ostalim opstinama na drugi nacin? Da li to znaci da se stampalo u vise stamparija? Zar je to regularno?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: