Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 11. 12. 2014.

Ponovo “klizi” kuća na Paliluli

kliziste palilula Objekat je uzrok spuštanja zemlje, a ne prirodno klizište; Foto:I.Vidanović

Kuća na vrhu brda u Ulici Vase Smajevića opet je počela da “klizi” čime ugrožava tri objekta koji su ispod nje u Ulici Partizanskih kurira u niškom naselju Palilula. Iz Uprave za imovinu kažu da nije reč o prirodnom klizištu, već da je uzrok “ljudski faktor”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • gde su bili građevinski inspektori

    16:56 // 11. 12. 2014.

    dok su nicali ti nelegalni objekti? Sada bi sve trebalo da se radi o njihovom trošku, uredno su primali platu dok se gradilo bez građevinske dozvole.

  • sramota

    16:59 // 11. 12. 2014.

    Neka legalizuju ili odbiju legalizaciju objekta ali po hitnom postupku. Ovo je jos jedan dokaz da nasa gradska uprava ne zna ili nece da radi po zakonu, pravilim a i iskustvom gradjevinske struke!

  • lucca

    18:37 // 11. 12. 2014.

    Neko je bespravno izgradio objekat koji ugrozava tudju imovinu, ljudi cija je imovina ugrozena dobijaju nalog da se isele, grad izgradjuje atmosfersku kanalizaciju za nelegalni objekat.Ko je ovde lud?

  • ЛАКИ

    20:41 // 11. 12. 2014.

    Комшије, колико се сећам излазио је на лицу места ваљда и начелник управе за ванредне ситуације Жарко Дамњановић са најближим сарадницима. Шта су они предузели?

  • Vlada

    22:33 // 11. 12. 2014.

    Pa će klizi da se konsultovao ranije još pre početka radova sa inženjerom iz Geosondaže koji ima veliko iskustvo iz oblasti geologije dobio bi korisne savete sada se bojim da nema rešenja!

  • Bane

    10:44 // 12. 12. 2014.

    Ja ne vidim da je neko prozvao vlasnika ovog objekta.Svi ugrozeni,grad da plati, a on nparavio kulu na vrh brda i ceka legalizaciju.Srusiti ovo jer je van svih propisa i to o njegovom trosku i gotovo.

  • projektant

    17:43 // 12. 12. 2014.

    Ako je objekat u postupku legalizacije ne znaci da ce i da bude legalizovan. Postupak znaci proces utvrdjivanja da li moze ili ne.Cinjenica je da je nelegalni objekat prouzrokovao kliziste

  • projektant

    17:43 // 12. 12. 2014.

    Molim kolege gradjevince – inspektore da se ne prolupavaju. Kliziste ne moze da se resi nikakvom “atmosferskom kanalizacijom” . Sanacija klizista je mnogo mnogo kompleksnija stvar.

  • projektant

    17:44 // 12. 12. 2014.

    Kako ste naveli da je “strucno lice” potvrdio da je kliziste izazvao OBJEKAT a ne bilo kakav prirodni factor – pa ni atmosferska voda, pitam se kako se uprava poziva na resenje klizista kanalizacijom

  • projektant

    17:44 // 12. 12. 2014.

    Drage moje kolege gradjevinci –ispektori objasnite kako se kanalizacija moze izgraditi na takvoj visinskoj razlici I to jos u klizistu. Svaka cast za predlog za resenje. Ko li vas nauci tome. SRAMOTA

  • projektant

    17:45 // 12. 12. 2014.

    Nelegalan objekat ugrozio tri legalna objekta a vi kazete da ne moze da se rusi jer je u procesu legalizacije. Pa ko koga ovde pravi budalom. Tako mali Perica zamislja rad u inspekciji BRUKA

  • projektant

    17:52 // 12. 12. 2014.

    I ko je uopste vlasnik nelegalnog objekta koji je izazvao kliziste.Umesto da vlasnik snosi odgovornost Grad ce od para svih nas da resava sanaciju terena. Na stranu sto je predlog za sanaciju pogresan

    • Aca

      08:59 // 13. 12. 2014.

      Nije samo vlasnik kriv vec onaj koji mu je odobrio i dao dozvolu za gradnju a to se lako moze utvrditi!

  • Milanca

    20:33 // 13. 12. 2014.

    Svi ce da izginemo :D Niko ne sme da izda naknadnu dozvolu za legalizaciju ako je krenulo kliziste, jadni mi u ponozju.

  • Bojan

    14:47 // 15. 12. 2014.

    Kakve veze ima sto je u procesu legalizacije. Ako ugrozava druge objekte, srusiti do temelja. Dosta je javasluka u ovoj zemlji bilo.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: