Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 1. 10. 2014.

| Društvo

Ponovo radi Narodna kuhinja u Nišu

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
narodna kuhinja
Topli obroci nakon pauze od nešto više od godinu dana

Najsiromašnije Nišlije od danas dobijaju tople obroke na osam punktova u gradu pošto je Narodna kuhinja nakon više odlaganja počela da radi.

Kuvanu hranu dobijaće oko 2.200 starih i invalida koji su radno nesposobni, jer je gradskom odlukom predviđeno da ovu vrstu pomoći ne može da primi radno sposobno stanovništvo.

narodna kuhinja2 Pravo na tople obroke imaju samo radno nesposobni

Dok čeka u redu za toplo jelo, Nišlijka Snežana Milić kaže da joj kuvani obrok mnogo više znači nego paket suve hrane koji “ode za tri do četiri dana”, kao i da se nada da Narodna kuhinja neće brzo prestati da radi.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kaže da je iz gradskog budžeta obezbeđeno dovoljno novca da Narodna kuhinja radi do kraja godine, kao i još tri meseca u 2015. godini dok se ne bude raspisao tender.

U svakom slučaju, nećemo dozvoliti da više dođe do prekida u radu Narodne kuhinje. Danas smo krenuli sa nešto više od 1.000 korisnika, ali proces preuzimanja bonova, kao dokumenta za identifikaciju, još je u toku tako da verujem da ćemo za desetak dana doći do projektovane cifre od oko 2.000 korisnika - rekao je Slavković.

Prema rečima direktora niškog Centra za socijalni rad Zorana Jovića, korisnicima koji se otežano kreću, te ne mogu da dođu sami do punktova, najverovatnije će se namirnice dostavljati na kućnu adresu, što je novina u odnosu na dosadašnju praksu.

narodna kuhinja3 Bonovi se dobijaju na poziv Centra za socijalni rad

Obroke za najsiromašnije kuva niški Studentski centar, kome je ovaj posao poveren direktnom pogodbom sa Gradom nakon propalog tendera. Prema rečima direktora ove ustanove Radeta Rajkovića, jela će biti raznovrsna i kvalitetna.

Ozbiljno smo shvatili ovaj posao i trudićemo da svakodnevno korisnicima Narodne kuhinje pripremamo i isporučujemo najkvalitetnije obroke po najvišim standardima bezbednosti hrane koji su zastupljeni - rekao je Rajković.

Podsetimo, najugroženije Nišlije tople obroke su dobijale poslednji put prošlog leta, ali je nakon tri meseca podela prekinuta zbog nedostatka para u gradskom budžetu. Iako je bilo najavljivano da će Narodna kuhinja opet startovati radi početkom godine, to se nije dogodilo, a u junu se počelo sa podelom paketa sa suvom hranom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanovic

    13:39 // 2. 10. 2014.

    Svaka cast Perisicu koji uvek misli na svoje gradjane.

  • Igor Razvigor

    07:35 // 2. 10. 2014.

    Jedan jedini komentar. Obrazovanu,još uvek ušuškanu "srednju klasu" nimalo ne zanimaju problemi najsiromašnijih. Niste ni morali da napišete ovaj tekst. Građani baš ste građani...

  • Mimi

    18:57 // 1. 10. 2014.

    Al ce nacelnik Sasa da krka gratis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: