Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 14. 11. 2016.

| Društvo

Ponovo trenažni letovi iznad Niša i juga Srbije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
avion
"Orao" ponovo iznad Niša; foto: Matija Stojanović

Motori mlaznih aviona ponovo će se čuti iznad Niša od 16. do 18. novembra, jer će, kako kažu u jedinici Ratnog vazduhoplovstva, letelice Vojske Srbije ponovo nadletati jug Srbije u sklopu redovne obuke. 

Letovi će uglavnom biti, kako kažu, u popodnevnim i večernjim satima, a piloti će “izvršavati svoje letačke zadatke”, pa građane ne bi trebalo da iznenadi eventualna buka koju bi avioni mogli da stvore.

U pomenutoj jedinici Vojske Srbije ne navode koje letelice će nadletati Niš i jug Srbije, ali treba očekivati da to budu mlazni avioni “orao” i “galeb G4” i helikopteri “gazela” i “MI 8”, svi iz 98. vazduhoplovne brigade.

Podsetimo, letačka obuka u septembru nije bila najavljena, tako da je mnoge građane Niša i juga Srbije uznemirila. Ipak, bilo je i onih koji su strpljivo, nekad i satima, čekali da avione svojim foto-aparatima uhvate u letu.

Sledeća je bila planirana u oktobru, baš u vreme zasedanja Vlade Srbije u Nišu, a iako je bila uredno najavljena, iz još uvek nepoznatih razloga, nije održana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • volimcenimvojsku

    15:40 // 15. 11. 2016.

    Pitanje za ove MUDrace sa ovolikim negativnim lajkovima: šta će biti ako se neki od tih aviona starih po trideset i više god zakove u neku (moju) zgradu, šta ja imam posle od toga ko će dobiti, podneti ostavku?

    • NeLe

      02:50 // 19. 11. 2016.

      A sta ce biti ako izadjes ispred te iste zgrade i opali te autobus/kamion/automobil ? Sta onda imas od toga ko ce dobiti zatvorsku kaznu, ako se utvrdi da je kriv.. ?

      Na jednom avionu,svakodnevno radi po minimum 5 mehanicara, dok jedno od navedenih sredstava opravlja jedan majstor,polu pijan,sa bradom u zejtinu od bureka.. tako da ti je veca sansa da te neto opali ipred no u zgradi.

  • боле

    13:13 // 15. 11. 2016.

    Само ви летите,има и нас који волимо да видимо и нашу војску,а колико видим појединци овде више воле неку другу.

  • sozontije

    11:36 // 15. 11. 2016.

    Nele militaristo,zveckaj ti samo oruzjem,to ti je zanimanje. Ali, radi to samo da te niko ne vidi i ne cuje.Dosta nam je takvih. Mani se corava posla.

    • NeLe

      02:47 // 19. 11. 2016.

      Ko je bre militarista? Ko zvecka oruzjem? Ne znam ni koji klinac krasni raspravljam sa tobom i ekipom o cemu BLAGIH pojima nemate... mozda su kolege i upravu,ovo sta Vi ljudi izjavljujete je za smejanje.. tj bilo bi, da nije tragi-komicno pa mi vise dodje da zaplacem kad vidim kakvih sve mozgova ima..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: