Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 3. 12. 2012.

| Društvo

Poskupljuje gradski prevoz u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
autobus.jpg
Arhivska fotografija

Od 15. decembra dnevene karte za gradski prevoz, za 1. i 3. zonu poskupeće po 5 dinara, za drugu 10, dok će cena u 4. zoni ostati nepromenjena.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković kaže da su razlog za poskupljenje karata ekonomski parametri. On je naglasio da osim povećanja cena dnevnih karata, drugih poskupljenja neće biti. Sa druge strane obezbeđene su olakšice za penzionere.

- Starija lica između 65 i 70 godina starosti, koja imaju najniža primanja ili 20 procenata iznad toga, moći će da se voze sa mesečnim kartama koje su do 30 procenata jeftinije - rekao je Zdravković

Pored penzionera povoljniji prevoz imaće svi studenti i đaci u Nišu bez obzira na upisano mesto prebivališta u ličnoj karti.

- Usvojili smo i odluku da se studentima i đacima sa prebivalištem van Niša omogući prevoz po povlašćenim uslovima - kaže Zdravković.

zdravković Mihajlo Zdravković, arhivska fotografija

Ono što je potpuna novina jesu karte za unutarzonska i međuzonska kretanja. Kako je pojasnio većnik to se odnosi na đake koji žive u jednoj zoni, a škola im se nalazi u drugoj.

Oni prema ovoj odluci ne moraju da kupuju mesečne karte za sve zone kao do sada, već mogu samo za dve u kojima koriste gradski prevoz, pod uslovom da su zone u kojima se kreću spojene.

Takođe, ukoliko neko stanuje u istoj zonu u kojoj se nalazi i škola, omogućena je mogućnost kupovine mesečne karte samo za tu zonu.

Procena je da će novim cenama na polugodišnjem nivou prihod u budžet Grada biti povećan za oko 25,5 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka Paracinac

    00:16 // 4. 12. 2012.

    Sad ce to crnogorci da subvencionisu ....

  • Niska Banja

    23:07 // 3. 12. 2012.

    Evo danas na relaciji Banja - L.Stena......ili kako god ,oko 9 i nesto, iz Banje krece bus koji jedva da se krece, gasi se na svakoj stanici....i to po ovom vremenu....Da ne pominjem da je jezivo hladno ili vrelo leti....da su kontrolori neljubazni i da na svaki nacin pokusavaju da prevare putnike.Penzionera kolko' hoces a mi koji lepo placamo redovnu cenu karte ne mozemo na miru ni da stojimo a sedenje je misaona imenica.Strasno!!!

  • Kalca

    21:40 // 3. 12. 2012.

    Ne znam samo da li su nadlezni nekada pogledali pojedine autobuse kojima se prevoze Nislije pre nego su doneli odluku o povecanju cena i da li uopste postoji neki minimum uslova koji bi gradski autobus trebalo da ispunjava? Nisekspres ima znatan broj "stocnih" autobusa kojima svakodnevno maltretiraju gradjane i koji vise lice na stocne vagone nego na gradske autobuse (sa svega 16 sedista od kojih 8 okrenutih naopako i sva uredno postavljena na tockove autobusa dok u ostatku mozete igrati fudbal, uvesti konja, kravu i gomilu sitne stoke, ali ne i desetak majki s decom i starijih ljudi jer nemaju gde da sednu)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: