Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 16. 9. 2016.

| Društvo

Postavljani kablovi na Viniku, meštani se žale da im je uništen put

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
slika-1-foto-komunalna-policija
Raskopavano pored puta; foto: Komunalna policija

Da ne mogu da priđu kolima svojim kućama, tvrde pojedini meštani niškog naselja Vinik koji kažu da su “neki radnici razvlačili kablove”, raskopali im ulicu i nabacali zemlju na kolovoz. Nadležni uveravaju da će do sutra ulica biti očišćena.

Stanovnici Vinika koji su se obratili redakciji “Južnih vesti” kažu da se već desetak dana jedva kreću ovim delom svog naselja.

Naime, radnici su navodno raskopali put “da bi postavili kablove za potrebe VIP-a i ostavili ga tako". Najveći im je problem, kažu, što je prekopan i deo ulice koji su meštani sami od svojih para posipali tucanikom.

To je ulica gde ima više kuća i koja se nalazi na putu za Kamenicu, posle Crkve Svetog Luke. Oko 500 metara ulice je rađeno samofinansiranjem. Nakon što smo se žalili inspekciji i Direkciji za izgradnju, izvođač dođe i isipava oko 3 kubika peska, lopatama ga ručno rasprostire i odlazi, a mi ostajemo da se davimo u blatu - kaže jedan stanovnik Vinika.

slik2-foto-mestani U blatu do guše; foto: meštaniU blatu su se, kažu, čak i zaglavljivali automobilima, zbog čega su 9. septembra zvali i komunalnu policiju.

Kada su izašli na teren, kaže načelnik Komunalne policije Igor Džonić, utvrdili su da se radi samo o "prljanju javne površine". Blata, navodi Džonić, jeste bilo na asfaltu, ali to je jedini prekršaj. 

Niko nije uništio put niti je raskopavao asfalt. Neasfaltiran put je ovakav kao na slici, jer su tu možda prolazile mašine i kamioni, koji rade na izgradnji trafoa. Inače, kopano je samo pored asfaltiranog dela puta - kaže Džonić.


"Već sutra će sve biti kao ranije"

slika3-foto-mestani "Zasipali peskom i otišli"; foto: meštaniRadove koji su naljutili meštane, kažu u niškoj Direkciji za izgradnju, izvodi mobilni operater VIP. 

Iz ove kompanije ističu da se gradi nedostajuća električna mreža - dalekovod, trafostanica i niskonaponski vod - na koju će se priključiti “kako VIP-ove bazne stanice, tako i budući potrošači Elektrodistribucije u okolnom naselju”.

Tvrde da imaju urednu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu za sve radove, koji, kažu, nisu bili veliki.  

Nije vršeno obimno raskopavanje asfalta, već su radovi podrazumevali da na jednoj deonici, oko 12 metara, asfalt bude pomeren u maksimalnoj širini od jednog metra. Nadzor nad raskopavanjima javne površine i vraćanja u prvobitno stanje vrši Direkcija za izgradnju Niša i sve će biti vraćeno u prvobitno stanje do subote 17. septembra - uveravaju iz ove kompanije.

I u Direkciji za izgradnju grada to potvrđuju - put će opet biti kao pre, i to "danas, najkasnije sutra".

Građani su nam se žalili da je nesređen put, nabacana zemlja, da je raskopan i tamponirani deo. Neke primedbe stoje, ali neke ne stoje. Kopano je samo pored puta, a sve što je urađeno mora da bude vraćeno u prvobitno stanje, što će se desiti najkasnije sutra - navode u Direkciji.

Inače, probleme sa seoskim putem imali su nedavno i meštani Gabrovca, gde se obrušio kolovoz još 2014. godine nakon poplava i od tada nije saniran. Iz Direkcije su obećali da će sve biti gotovo do kraja građevinske sezone, a Gabrovčani su prokomentarisali da se ovaj put gradi "kao Skadar na Bojani".

Na kvalitet putne infrastrukture žalili su se pre nekoliko meseci i oni koji prolaze kroz selo Paljinu gde je put “krpljen”. Kako su rekli, rupe na putu su popunjene, ali tako da im “osovine i amortizeri na automobilima i dalje stradaju”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • filip

    10:44 // 17. 9. 2016.

    molim vas pustite kanalizaciju na vinik greota

  • Lahor

    15:47 // 16. 9. 2016.

    U sve će se sredi,kad su već stigli da se žale .Pusto tursko

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: