Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 9. 9. 2015.

| Društvo

Potpisan ugovor o izgradnji novog krila dečije onkologije u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
nova zgrada
Ovako će izgledati novo odeljenje hemato-onkologije na Dečijoj klinici; foto: NURDOR

Misija Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) da se dogradi i opremi hemato-onkološko odeljenje na niškoj Dečijoj klinici polako se ostvaruje, te je tako potpisan ugovor o izgradnji sa Kliničkim centrom.

Kako saopštavaju iz NURDOR-a, ugovor koji su juče potpisali predsednik Upravnog odbora ovog udruženja Todor Mančić i direktor Kliničkog centra Niš Zoranom Radovanovićem, i to u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, predviđa izgradnju dvospratnog objekta površine 750 kvadratnih metara.

U prizemlju će biti smeštena dnevna bolnica proširenih kapaciteta, dve ambulante, ordinacija psihologa i velika igraonica, dok će na drugom spratu biti stacionarni deo sa šest jednokrevetnih soba, dve dvokrevetne sa kupatilom i pomoćnim krevetom za roditelja, kao i tri sobe na odeljenju intezivne nege - kažu u NURDOR-u.

nurdor ugovor Ugovor potpisan juče u prisustvu ministra zdravlja; foto: FB strana NURDOR Planiran je i prostor za igru i učenje, veliki dnevni boravak sa kuhinjom, kupatila za roditelje, vešernica i druge pomoćne prostorije.

Podsetimo, NURDOR je februara ove godine pokrenuo ovu akciju jer je predijatrijska hematoonkologija malog kapaciteta i u lošem stanju.

Problem predstavlja i centralna kuhinja Klinike koja je smeštena na odeljenju između dnevne bolnice i dela za hospitalizaciju i predstavlja veliki rizik za onkološke pacijente zbog  cirkulisanja velikog broja pacijenata sa različitim oboljenjima - objašnjavaju iz ovog udruženja.

Ističu da će novi objekat biti po meri deteta i evropskim standardima, kao i da je ovaj projekat veoma značajan “ne samo za male pacijente i njihove roditelje već i za medicinsko osoblje koje i u ovakvim trenutnim uslovima, sjajno radi svoj posao”.

Procenjena vrednost projekta iznosi blizu 500 hiljada evra, a kako kažu u NURDOR-u do sada je prikupljeno 100.000 evra. Objašnjavaju da je potrebno još 100.000 evra da bi se završila prva faza, odnosno da se objekat stavi pod krov.

Konkurs za dostavljanje najpovoljnih ponuda za izgradnju je otvoren i traje do 30. septembra. Procenjuje se da će ceo projekat izgradnje i opremanja biti završen do kraja 2016. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: