Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 25. 11. 2016.

| Društvo

Potpuna rekonstrukcija niškog Doma zdravlja do kraja maja

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja
Dom zdravlja pred kompletnom rekonstrukcijom, foto JV

Iz državne kase u budžet grada Niša stiglo je 112 miliona dinara namenjenih za kompletno renoviranje niškog Doma zdravlja. Radovi na novoj fasadi, toaletima, solarnom sistemu, ali i stolariji i klima uređajima, počeće od Nove godine, a njihov završetak očekuje se do maja 2017.

Kako je Južnim vestima rekao zamenik direktora Doma zdravlja Radovan Mihajlović, najpre će biti renoviran krov koji prokišnjava što gotovo svakom odeljenju godinama predstavlja problem.

Sanacija krova sa hidroizolacijom je prva stavka, a zatim i popravka i bojenje fasade, izolacija plafona mineralnom vunom, kompletna rekonstrukcija dotrajale vodovodne kanalizacije, što je takođe bio veoma veliki problem - kaže Mihajlović.

Dotrajala spoljna stolarija i bravarija biće zamenjene novom i kvalitetnom, dodoaje on, a biće renovirani i svi toaleti koji do sada nisu.

Mi smo nedavno obnovili toalete u prizemlju Doma zdravlja. Ostaje nam da sredimo još 88 mokrih čvorova u podrumu kao i na preostalih 5 spratova - priča Mihajlović.

Jedno od novina jeste, kako dodaje, izgradnja solarnog sistema grejanja koji će biti postavljen kako bi uvek bilo tople sanitarne vode, a rekonstrukcijom su predviđeni i radovi van objekta.

U krugu Doma zdravlja biće postavljeni novi trotoari, zatim armirane betonske ploče u garaži na kojoj će i vrata biti zamenjena novim aluminijumskim, a biće postavljena i termo izolacija plafona i zidova garaže od kamene vune - pojašnjava zamenik direktora. 

Kako dodaje, svi ovi radovi uticaće na povećanje energetske efikasnosti objekta i na smanjenje utroška energije.


Dom zdravlja će tokom renoviranja raditi redovno

Tokom radova koji će, prema prema predviđenom roku trajati 150 dana, neće biti izmena u radu Doma zdravlja, kaže zamenik direktora te ustanove.

Mi ćemo insistirati da se zamena odvodnih kanalizacionih sistema i demontaža keramike u toaletima radi noću tako da će Dom zdravlja redovno raditi - kaže Mihajlović.

Podsetimo, u prizemlju Doma zdavlja pre mesec dana renovirani su toaleti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ма само размишљам и питам се, ништа више

    22:08 // 26. 11. 2016.

    Када ће се завршити "Скадар на Бојани" - Дом за спортску медицину, а може бити и нова здравствена станица са више дијагонстичких или терапеутских понуда и тиме смањити гужва у централном Дому здравља. Јер, на жалост видимо, на којим је гранама спорт у Нишу. Клубови се гасе, и сл.
    Такође војна зграда старе Шиваре зјапи празна, а може се трансформисати у другу зграду Хитне помоћи - за други део Ниша

  • komsija

    22:04 // 26. 11. 2016.

    Где су/је противпожарна/о степеништа/е у Дому здравља?

  • Marjanovic Marina

    10:23 // 26. 11. 2016.

    u domu zdravlja ventilacija je nula, osvetljenje nula,stepenista mracna,na spratovima se prozori ne otvaraju ili su fiksirani .Zbog toga ne posecujem dom zdravlja vec idem u bolnicu.Imajte u vidu ove primedbe pa ih resite kad vec renovirate.HVALA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: