Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 26. 8. 2014.

| Društvo

Povećan broj turista u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
turisti
Ilustracija, flicker.com

U junu ove godine, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Nišu je bilo 30 odsto više turista nego istog meseca 2013. godine.

Iako je prošle godine Niš bio u znaku Milanskog edikta, izgleda da je najveći grad juga Srbije turistima bio zanimljiviji 2014.

Statistika pokazuje da je u junu bilo za 32 odsto više stranih, a 29 odsto više domaćih turista u odnosu na isti period prošle godine.

Konkretno, 7.979 turista je posetilo Niš u prvom letnjem mesecu ove godine, od toga 3.810 domaćih i 4.169 stranih.

Kada se uporedi sa istim periodom prošle godine, kada je bilo svega 5.550 turista, porast je evidentan. On je primetan i u broju noćenja. U odnosu na 8.581 noćenje koliko ih je bilo prošle godine, u junu 2014. zabeleženo je 14.500 noćenja.

turisti I "bekpekeri" u NišuRazlog za veći broj poseta Nišu, licencirani turistički vodič Nenad Rokvić vidi u većem broju balkanskih tura koje su posetile Niš.

- Imao sam u maju i junu više poziva za organizovano vođenje grupa po gradu i to je sigurno uvećanje u odnosu na isti period prošle godine. Reč je o klasičnim turistima, a primetno je i uvećanje poslovnog sveta - kaže Rokvić.

Porast broja noćenja beleže i hoteli i hosteli u Nišu. Kako kažu u Hostelu “Marvel” povećanja treba očekivati i u julu i avgustu.

- U našem objektu nismo registrovali drastično uvećanje u junu, od početka godine je generalno slabija poseta, otprilike na prošlogodišnjem nivou. Evidentno je da je Niš bio najinteresantniji tursitima u avgustu kada smo imali skoro ispunjene kapacitete - kažu u Hostelu “Marvel”.

Turistička organizacija Niš je, kako stoji u njihovom saopštenju, i u 2014. nastavila sa promocijama grada u skladu sa najnovijim trendovima, ističući najvažnije atrakcije grada Niša i okoline kao destinaciju koja nudi brojne mogućnosti i idealne uslove za uživanje, aktivan odmor i bavljenje ekstremnim sportovima, ali i jedinstven doživljaj obilaska kulturno-istorijskih lokaliteta u jednom od najstarijih gradova Balkana i Evrope.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • John Terry

    10:01 // 27. 8. 2014.

    Pa... bilo ih je 10, sada ih je 13...da 30% vise.

  • Vjuer

    22:06 // 26. 8. 2014.

    Mnogi turisti bi možda ostali koji dan duže kad bi imali gde da se "olakšaju" i turističku mapu grada da se orijentišu. Ovako tutistička organizacija im nudi q...

  • lokica

    17:25 // 26. 8. 2014.

    30 odsto vise bigara! :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: