Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 22. 9. 2014.

| Društvo

“Pozitivna Srbija” za sve mlade Nišlije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pozitivna-srbija.jpg
"Pozitivna Srbija" otvorila prostorije na Trgu učitelj Tase

Udruženje građana “Pozitivna Srbija”, koje će se baviti kontrolom državnih i javnih preduzeća sa posebnim osvrtom na usaglašavanje sistematizacije sa Zakonom o školskom obrazovanju, otvorilo je svoju kancelariju u Nišu.

Iako je kiša neprekidno padala, na Trgu učitelj Tase, ispred prostorija “Pozitivne Srbije”, prema proceni organizatora okupilo se 400 ljudi.

Uz izvinjenje okupljenima i obećanje da će zvanična promocija biti održana po lepšem vremenu iz Organizacionog odbora je poručeno da se grupa entuzijasta okupila kako bi mladi radili za sebe i za svoj ostanak u Srbiji.

- Posebno bi se osvrnuli na civilnu kontrolu vlasti, jer ono što nas najviše povređuje jeste to što ne postoji implementacija Zakona o školskom obrazovanju, sistematizacije nisu usaglašene, a stečeno znanje ne možemo da iskažemo jer nam zauzimaju radna mesta sa neadekvatnom spremom. Primera radi, Hotelijerski menadžer obavlja poslove ekonomiste u finansijama. To otvara mogućnost da se kumovsko-rodbinskim vezama dolazi do posla bez odgovarajućeg obrazovanja - poručuju iz “Pozitivne Srbije”.

pozitivna Organizacioni odbor "Pozitivne Srbije"Ova organizacija koja okuplja, uglavnom mlade ljude, nije politička stranka, a otvorena je za sve koji žele da “usavrše sami sebe podižući vrednosne norme”.

- "Pozitivna Srbija" će kanalisati energiju ljudi bez obzira na političku, versku ili seksualnu pripadnost. Na taj način ujedinićemo snagu nezadovoljnih, demotivisanih, sa ciljem uključivanja u društveno-političke tokove i preuzimanja odgovornosti za kreiranje budućnosti koja nas čeka - kažu u ovom Udruženju.

Kako kažu u “Pozitivnoj Srbiji”, mlad čovek mora da dobije šansu za posao i treba da zauzme mesto u kreiranju politike, a da pritom ne mora da bude član političke stranke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    07:57 // 24. 9. 2014.

    Gledam vas deco kako kisnete onog dana i ubedili ste i mene da trebam da vas podrzim, a sada vas molim da uvrnete ruke gradskim ocima i da se cuje glas mladih, kad mi nismo mogli!

  • Ivana

    22:46 // 23. 9. 2014.

    Sjajno! Drago mi je da jos uvek ima onih kojima je stalo da ucine nesto da nam bude bolje. Imate moju podrsku! Srecno!

  • Aleksandra

    19:07 // 23. 9. 2014.

    Nije bitna stranka, vec da li ce i kako uticati na polozaj mladih u drustvu kao i na samo drustvo. Svidja mi se njihov cilj i ako uspeju,uspeli su zbog sebe i nas, batalite stranacka prepucavanja.:)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: