Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 9. 3. 2015.

| Društvo

Prekinut štrajk u Gradskoj upravi Vranje

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
kolektivni-ugovor.jpg
Potpisan kolektivni ugovor

Potpisivanjem kolektivnog ugovora sa radnicima Gradske uprave Vranje ispunjen je jedan od njihovih ključnih zahteva zbog čega su, od prošlog četvrtka, svakodnevno od 12 do 13h obustavljali rad.

Uz saglasnost gradonačenika Vranja Zorana Antića, pojedinačni kolektivni ugovor za zaposlene u Gradskoj upravi potpisali su načelnica Gradske uprave Miroslava Mladenović, kao poslodavac, i predsednica sindikata Jelena Janković.

Načelnica Gradske uprave Miroslava Mladenović je rekla da je pojedinačni kolektivni ugovor usaglašen sa svim zakonskim odredbama i da nije bilo odstupanja, kao i da ovaj dokument reguliše prava, ali obaveze zaposlenih.

Jelena Janković, predsednica sindikata u Gradskoj upravi, naglasila je danas da borba zaposlenih nije završena i u narednom periodu biće sprovedene aktivnosti na poboljšanju materijalnog položaja radnika.

Potpisivanjem kolektivnog ugovora radnici prekidaju sa svakodnevnim štrajkom, očekujući da se sprovede ugovor, a u suprotnom će, kako su rekli, biti prinuđeni da nastave sa štrajkom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kalča

    17:42 // 9. 3. 2015.

    Zato će penzionerima i učiteljima da se umanje primanja. Zato poskupljuju struja, gorivo, plin... (dok pada cena na svetskom tržištu). Sve za birokratske parazite - poslušne sluge korumpirane vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: