Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:33, 15. 5. 2013.

| Društvo

Preorali dvorište niškog logora

Autor:M. Micić i A. StankovIzvor:Južne vesti
logor oranje
Oranice u dvorištu logora, foto: N.Ozimić

Radnici JKP "Gorica" bez dozvole Zavoda za zaštitu spomenika traktorom su preorali veći deo dvorišta poznatog muzeja. Kustos muzeja šokiran.

Direktor Gorice Branimir Jezdimirović tvrdi da je "sve urađeno u okviru projekta za parterno uređenje", ali priznaje da potrebne dozvole nije bilo.

Jezdimirović dodaje da je konsultovan i Zavod za zaštitu spomenika, ali da je projekat "vraćen iz kabineta gradonačelnika zbog određenih primedbi", ne precizirajući o kojim primedbama je reč.

- Očekivali smo da će prcedura oko usvajanja projekta biti u redu, pa smo zato krenuli sa radovima - kaže Jezdimirović.

Javnost je o ovom skandalu obavestio istoričar i kustos muzeja Nebojša Ozimić, koji je na svoj Fejsbuk profil postavio fotografiju oranice i svoj komentar.

- Na logor ''12. februar'' bahato - bez najave i odobrenja Zavoda za zaštitu spomenika - došli su radnici JKP ''Gorica'', preorali plac ispred zgrade, uradili ostale zemljane radove kao da je njiva u pitanju sa idejom da postave šljaku na ovom prostoru - navodno, zbog autentičnosti iako to ne odgovara faktografiji - napisao je Ozimić. logor 12. februar preoran

Ozimić je dodao i da će, ukoliko šljaka bude postavljena, napraviti konferenciju za štampu na toj "oranici Kraljevića Marka" i otkazati sve događaje vezane za predstojeću manifestaciju "Noć muzeja".

On je za sutra najavio i sastanak u dvorištu logora kome će prisustvovati i jedan od preživelih logoraša Vladimir Jovanović, koji će, kako kaže Ozimić, potvrditi da je i za vreme rata dvorište bilo travnato.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mileva

    16:37 // 11. 10. 2014.

    ma trazili zakopano blago

  • pero

    18:37 // 29. 5. 2013.

    Svakako će biti autentično - u istoriji nikada nije bilo tako sređeno dvorište, te stoga i doza autentičnosti.
    A šljaka - pa ljudi, moraju i ti ljudi koji je prave da hrane svoju decu.

  • Lale

    23:37 // 17. 5. 2013.

    Oni su " očekivali da će prcedura oko usvajanja projekta biti u redu, pa smo zato krenuli sa radovima " !
    Hajde da analiziramo malo ovu izjavu: " Očekivali su da će procedura oko usvajanja biti u redu " . Ako je procedura u redu, to još uvek ne znači da će projekat biti usvojen, a oni već krenuli u oranje. Izgovor im je jadan i bedan i nije dostojan jednog direktora. Direktor bilo koje firme bi morao da ima završen faklultet i pri izjavama za javnost da bude tačan i precizan, a ne da lupa gluposti !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: