Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 2. 9. 2014.

| Društvo

Privremeno rešenje za Medoševčane

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
medosevac
Još tri polaska za Medoševac

Narednih dana stanovnici Medoševca imaće tri dodatna jutarnja polaska prema gradu, a sledeće nedelje bi trebalo da se nađe trajno rešenje za meštane ovog dela Niša, kažu u Direkciji za javni prevoz.

Posle jučerašnjeg protesta i blokade mosta, Medoševčani su se danas uputili u Direkciju za javni prevoz na razgovor sa nadležnima.

Oni su i funkcionerima ovog preduzeća predočili svoje probleme o malom broju polazaka i velikoj gužvi, što se manifestovalo juče, prvog radnog dana novoizabranih prevoznika.

Na sastanku se došlo do privremenog rešenja.

- Dogovorili smo se da im sutra pustimo tri polaska iz Medoševca. Ujutru u 5, 6:15 i 7 sati. To je na liniji Niš-Popovac, ali skraćeno će saobraćati do Medoševca dok ne vidimo šta ćemo i kako ćemo dalje - kažu u Direkciji.

U ovom preduzeću objašnjavaju da će narednih dana utvrditi da li je baš tolika gužva u autobusima, zbog čega su Medoševčani i blokirali most.

- Sutra i prekosutra ćemo snimati te polaske i onda ćemo doneti definitivnu odluku - poručuju iz Direkcije.

Podsetimo, novim redom vožnje predviđeno je da do Medoševca saobraćaju prigradski autobusi, jer je gradska linija Medoševac - Mokranjčeva, zbog nerentabilnosti ukinuta.


cekanje Stanica u nasselju Ratko Jović, juče oko 14 satiBez većih primedbi

U Direkciji za javni prevoz kažu da nakon prvog dana rada novoizabranih prevoznika, pored protesta u Medoševcu, nije bilo većih primedbi putnika.

- Imali smo malo više poziva za red vožnje, s obzirom na to da su se redovi vožnje promenili, pa su građani zvali da se raspitaju oko polazaka. Nije bilo većih zamerki - kažu u Direkciji.

Juče tokom dana su građani redakciji poslali slike velikog broja meštana naselja Ratko Jović kako čekaju autobus, ukazali na neodgovarajući red vožnje i negodovali zbog ukidanja “kružne” linije u tom delu grada.

bus "Arivin" autobus stao, vrata u kvaruTakođe, bilo je pritužbi i na autobuse “Arive Litasa” ka Čalijama i Donjoj Vrežini. Navodno na jednom nisu mogla da se zatvore vrata. Građani koji su se obratili ovom prevozniku putem Fejsbuka, upućeni su na Direkciju za javni prevoz.

Međutim, kako je potvrđeno u Direkciji nikakvih primedbi na “Arivu Litas” nije bilo.

Podsetimo, juče oko 13 sati dva autobusa požerevačkog prevoznika sudarila su se na Trgu kralja Aleksandra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ha

    21:06 // 3. 9. 2014.

    Necemo da delimo autobus sa popovcanima,hocemo drugu liniju!

  • Uzasnuta

    16:31 // 3. 9. 2014.

    Jutros na liniji 1, Min.naselje-N.banja busu se srednja vrata nisu zatvarala.Pa ko dozvoljava da ovakvi busevi uopste udju u saobracaj?Da li treba nekog da tuzim zbog ugrozavanja bezbednosti?

  • Mila

    11:59 // 3. 9. 2014.

    Sramotni su autobusi Nišekspresa na liniji 9. Prljavi, bučni, stari, najgori krš koji su mogli da puste u saobraćaj. Neka se gradonačelnik koji put provoza tim autobusima i nek vidi šta su nam uvalili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: