Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:57, 13. 3. 2015.

| Društvo

Prokuplje: Meštani Vidovače zavejani već 15 dana

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Meštani mole nadležne 15 dana da im se očisti prilaz zaseoku

Meštani planinskog zaseoka Vidovače kod Prokuplja već 15 dana odsečeni su od sveta zbog snega koji niko ne čisti jer, kako saznajemo, Opština ne izdaje naloge zimskoj službi jer nema para.

Lokalna samouprava za čišćenje snega u reonu planine Vidojevica uopšte nije ni dala novac, a očišćen je samo glavni put ka Kuršumliji.

Predsednik Mesne zajednice Vidovača Zoran Bulajić kaže za Južne vesti da je više puta zvao nadležne u Prokuplju da očiste sneg, ali da to do danas nije učinjeno.

U osam kuća u našem kraju je petnaestak stanovnika, pretežno starijih. Jedan meštanin ima amputiranu nogu, a jedna meštanka je slepa i ima dijabetes. Kada bi sada, ne daj bože, pozlilo bilo kome od njih, samo bi helikopter mogao da ih spasi - kaže Zoran Bulajić.

On dodaje da sneg dostiže visinu od 70 centimetara, a da snežni nanosi na pojedinim mestima dostižu visinu i do jednog metra.

Desetak puta sam zvao nadležne i molio ih da nam očiste put, ali uzalud - dodaje Bulajić.

Jedan privatnik je delimično svojom mašinom dobrovoljno očistio sneg do Gorštaka, ali je bukvalno cela planina Vidojevica zavejana i neprohodna.

Direktor prokupačke Direkcije Novica Radosavljević kaže da su "upoznati sa problemom meštana Vidovače i ostalih planinskih zaseoka Vidojevice“, kao i da su zbog smrtnih slučajeva očišćeni jedino prilazi Širokim njivama i Jovinim livadama.

Za nas je trenutno najvažnije da smo očistili glavni put. Apelujem na meštane da budu strpljivi. U slučaju da su zaista životno ugroženi, učinićemo sve da im pomognemo - kaže Radosavljević.

Ipak, ne precizira šta, nakon punih 15 dana, podrazumeva pod time da zavejani meštani budu strpljivi.

Na području prokupačke opštine za čišćenje snega zadužena su dva privatnika, ali oni do sada, sem za Široke njive i Jovine livade, nisu primili nalog od Opštine da čiste sneg, pa su, kako saznajemo, zatražili da ih Opština i oslobodi zakonske odgovornosti, kad već ne dobijaju naloge.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kolektivna hipnoza

    08:27 // 16. 3. 2015.

    Alo bot masinerijo, sendvicari, stranacki uposljenici na neodredjeno, poltroni i slicni ne zamajavajte narod mnogo lose se zivi u prokuplju zadnjih par meseci se otvaraju samo second hand sopovi

  • ruza

    22:35 // 14. 3. 2015.

    Sneg nas je iznenadio,cekajte da se otopi,do tada budite zdravii snalazite se, ali nas neodgovornost nadleznih nikada ne iznenadi.Smeniti neodgovorne pre nego se sneg otopi.

  • Čiča

    12:34 // 14. 3. 2015.

    Pitajte predsednika štaba za vanredne situacije doktora Rankovića da li je nešto uradio za taj krizom pogođeni narod. On valjda ima neku odgovornost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: