Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 28. 3. 2015.

| Društvo

Prokuplje: Vanredna situacija zbog poplava

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Vatrogasci u Gubi
Vatrogasci u Gubi

Reka Toplica je poplavila prve kuće u naselju Guba, a u Gornjoj Draganji uveliko traju pripreme za odbranu od poplava, javlja dopisnik Južnih vesti.

Zbog opasnosti od poplave opštinsko rukovodstvo je proglasilo vanrednu situaciju.

Dopisnik Južnih vesti Biljana Roganović javlja da vatrogasci pumpama izvlače vodu koja je ušla u prvih nekoliko kuća u naselju Guba.

Načelnik Sektora za vanredne situacije u Prokuplju Srđan Mitrović kaže da je vodostoj reke Toplice izuzetno visok, a pored poplavljenih kuća u naselju Guba, pod vodom su oranice i poljoprivredni zasadi duž Toplice od Prokuplja ka Žitorađi - javlja Roganović.

Iz opštinske uprave javljaju da su "preduzete sve mere kako bi se sprečilo dalje izlivanje reke Toplice", ali strahuju da će "narednih nekoliko sati biti presudni".

Prema prvim informacijama od poplava se strahuje i u Kuršumliji.


Upozorenje RHMZ Upozorenje za Južnu MoravuUpozorenje jedino za Južnu Moravu sa pritokama

Na sajtu republičkog Hidro-meteorološkog zavoda se ne pominje bilo kakva opasnost od izlivanja reka u topličkom kraju. Jedina informacija se odnosi na "reku Južnu Moravu sa pritokama".

Na Južnoj Moravi sa pritokama vodostaji će se kretati između granica redovne i vanredne odbrane od poplava - jedino je što se pominje na sajtu RHMZ.

Trenutni vodostaj Južne Morave kod Aleksinca, prema podacima RHMZ, je 147cm dok se za nedelju predviđa značajan porast, na 240cm.

Ipak, i to će biti dosta ispod "redovne granice odbrane od poplava" koja je na 300cm, dok je "vanredna odbrana" na 400cm.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gemini pk

    22:56 // 29. 3. 2015.

    Svaka cast lokalnoj samoupravi na angazovanju.Mnogo je lepo znati i videti da se ljudi brinu i pomazu kad zatreba.

  • Sa lica mesta

    00:40 // 29. 3. 2015.

    Bedemi su kod Draganje postavljeni i voda nije stigla do kuca.Problem kod Romskog naselja Guba je sto su neke kuce do same obale, pa ih je skoro nemoguce braniti.Cestitke na zalaganju i organizaciji!

  • Milos Ivkovic

    00:12 // 29. 3. 2015.

    Lepo je videti svu onu slogu na terenu. Slogu medju ljudima i nesebicnu pomoc gradskih vlasti koji su jako dobro organizovali i ljude i mehanizaciju, U ovkvim trenucima oni ulivaju nadu i poverenje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: