Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 6. 11. 2012.

| Društvo

Prokuplje: produžen ugovor opštinarima

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
OKUPLJENI-RADNICI-ISPRED-OPŠTINE1.JPG

U organizaciji ogranka prokupačkog Sindikata opštinskih uprava, održan je jednočasovni protest zaposlenih u opštini, ispred zgrade prokupačke opštine. Oni su izrazili negodovanje što 57 radnika na određeno vreme nije produžen ugovor.

- U međuvremenu je održano vanredno Opštinsko veće i odlučeno je da se ugovori produže. Mi smo delimično zadovoljni time, jer je produženje određeno na naredna dva meseca - komentariše predsednik prokupačkog sindikata opštinskih uprava Miodrag Gubijan.

Kako saznajemo, predlog da se produže ugovori potekao je od predsednika prokupačke opštine Ljubiše Đurkovića. 

- Tako su oni, zbog obima posla, ostali angažovani do 31. decembra. Za nadalje videćemo. Sve zavisi od situacije i potrebe za njihovim radom - kaže u ime prokupačkog Opštinskog veća Milutin Radonjić i dodaje da je stav lokalnog SPS kojem pripada da se ne otpuštaju radnici, već da se otvaraju nova radna mesta.

prokuplje

Iako mesecima unazad SNS i URS koji sa SPS čine vlast u Prokuplju zagovaraju ideju da je neophodno da se ne produžavaju ugovori onima koji su angažovani na određeno vreme u prokupačkoj opštini, predstavnici ovih stranaka koji su u Opštinskom veću, glasali su za produženje ugovora.

Lokalni URS je nakon veća i odluke da s eproduže ugovori izdao saopštenje u kojem se između ostalog navodi da se potpisivanjem novih ugovora krši zakon i ranije odluka koalicije da će se striktno pridržavati zakona.

- Ovo nisu otpušteni radnici, jer i nisu bili stalno zaposleni. Ako je i odlučeno da se zbog obima posla produže ugovori poojedinima, maksimalno je trebalo da ih bude 30, a ne opet 57- naglašava se u saopštenju URS u Prokuplju.

Dodaje se da su oni ovu odluku o novim ugovorima prepustili predsedniku Đurkoviću (SPS) koji je i izjavio da odgovornost preuzima na sebe.

Zavrzlama koja je nastala oko radnika kojima je istekao ugovor o angažovanju u opštinskoj upravi, još jedan je primer neskalda u prokupačkoj vladajućoj koaliciji. Već tri meseca, od kako su na vlasti, par puta su sazivane vanredne sednice Opštinskog veća, jer svaka od tri stranke izlazi sa oprečnim izjavama.

- Trebalo bi da smo konačno postigli dogovor i da ćemo nadallje nastupati kao jedinstvena koalicija, ali svako mora malo da popusti i bude spreman na kompromise - komentariše neslogu vladajuće koalicije u Prokuplju izvor blizak vlasti.

I predsednik prokupačkog SNS dr Darko Laketić kaže da oni generalno nisu saglasni sa idejom da se ponovo produže ugovori, ali da su odluku o tome prepustili predsedniku Prokuplja Ljubiši Đurkoviću. 

- Mi smo oduvek bili za to da se pridržavamo zakona i normativa. Ipak, ovoga puta prepustili smo predsedniku da donese odluku - komentariše Laketić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Detlic

    23:57 // 7. 11. 2012.

    Mislim da ovo nije u redu, opet kazem da je strasno ostati bez posla, ali u opstini gde je nezaposlenost uzasno velika da se neko bezrazloga vrati na jasle to je bruka i sramota. Mnogo puta sam pisao da opstina kao PK ima mnogo u SRB ali nijedna nema toliko zaposljenih u opstini samo mi. Nije u redu za kuhinju nema para a za dzabolebarose ima, za talente nema a za neradnike ime, za decu bez roditelja nema a za njih ima, za normalni WC u skoli nema ali za parazite ima............ mogu do sutra ovako. Ovo je nastavak jednog ubrzanog propadanja opstine i jedino sto mogu da kazem je samo napred sto pre do katanca!

  • Istina za radnike

    19:24 // 7. 11. 2012.

    Poštovani građani i radnici Prokuplja znam da će te da posmislite da sam član DS a na vama je da procenite, dok se u opštini Prokuplje najavljuje otpuštanje i dok se gasi narodna kuhinja, u mnogim javnim preduzećima Prokuplja se zapošljavaju i to nekontrolisano, u Lokalnoj samoupravi, Narodnom muzeju Toplice, Narodnoj biblioteci gde po pričama koje kruže po gradu postoji zabrana zapošljavanja od strane Upravnog odbora....
    Ako je ovo znak da će biti novih izbora neka budu što pre jer je tako bolje za Opštinu grad i Srbiju. Ode Šlepi dođe neki novi lepi pa sve po starom......

    • grad pk

      21:57 // 19. 11. 2012.

      Šlepi kralj! Šlepi car!

  • zoro

    18:37 // 7. 11. 2012.

    A da su ovi novi izveli sve one koji su svih ovih godina bez posla pa da oni štrajkuju protiv ovih žutih štrajkača, šta bi bilo? Ljudi dosta je mržnje dajte da realno sagledamo probleme. Pa nisu valjda uzrok ovi što su tu gde jesu tek 1,2 meseca a morališu oni koji nam krv popiše i sve pokradoše za ovih 12 godina. Ovima nedamo ni da rade za platu a ovi koji su svakog drali po 20% i imaju i akcije i stanove i kuće i luksuzne automobile glume naivne francuske sobarice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: