Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 17. 3. 2015.

| Društvo

Protest radnika Stručne službe zbog pripajanja "Hameumu"

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
protest-radnika-ssmz-prokuplje.jpg
Radnici strahuju za svoja radna mesta

Radnici prokupačke Stručne službe mesnih zajednica (SSZM) protestvovali su ispred kancelarije Opštinskog veća u zgradi Opštine zbog odluke nadležnih da se oni uposle u Javnom preduzeću „Hameum“.

Dok u lokalnoj samoupravi tvrde da će svih 29 radnika biti zbrinuto i da niko neće ostati bez radnog mesta, radnici Stručne službe ipak strahuju da će ostati bez posla.

U ovoj službi radim skoro 36 godina na mestu tehničkog sekretara. Sada mi nude da sporazumnom potpišem raskid ugovora, uz obećanje da će nas uposliti u „Hameumu“. Šta ako mi za 3 meseca daju otkaz i iz tog preduzeća? - pita se jedan od najstarijih radnika SSMZ Ljubiša Radulović.

Eventualni prelezak bi automaski prekinuo i minuli rad, a u ovoj službi je dobar deo onih koji imaju preko 30 godina radnog staža.

Grupa radnika je obavila razgovore sa predstavnicima Opštine i prisustvovala sastanku Opštinskog veća na kome je odobreno formiranje Službe za saradnju sa građanima Opštine Prokuplje u okviru JP „Hameum“ u kojoj će se uposliti, po rečima nadležnih, 25 od 29 radnika Stručne službe. Tri preostala radnika planirano je da se priključe „Čistoći“, a direktor Stručne službe mesnih zajednica nije obuhvaćen sistematizacijom.

Većnik Dejan Lazić kaže da je sa radnicima više puta obavljen razgovor i da ova Stručna služba mora da se ukine po naredbi republičke Revizione komisije.

Niko neće da izgubi posao i naša je ideja bila da sve obezbedimo. Budite sigurni u to - naglasio je Lazić.

Ipak, radnici koji su u međuvremenu tražili i pismene garancije da niko neće ostati bez posla, sumnjaju u obećanja i plaše se da potpišu Sporazume o prekidu radnog odnos, a kako su rekli za Južne vesti, narednih dana odlučiće o daljim koracima. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • STojanovic

    22:22 // 18. 3. 2015.

    Kico vrati se i spasi firmu, idi i pokazi sta znas u opstinu kod nas si se pokazao ne moras vise sad nam je jasno zasto su te postavili za direktora

  • Marakana

    14:41 // 18. 3. 2015.

    Moramo da shvatimo, da sva izmisljena i duplirana radna mesta nisu nicemu dobrom vodila. Ovo je bezbolan rez koji je morao da se desi. Najvaznije je da niko nije ostao bez radnog mesta.

  • mare

    22:28 // 17. 3. 2015.

    Čekaj, znači za neki dan će, ako sve bude po planu, stanovnici npr. Male Plane ići u kancelariju vodovoda u svom selu kada im treba izvod iz knjige rodjenih? Tako logično...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: