Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 26. 10. 2015.

| Društvo

Protest stanara i ispred “Parking servisa”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
protest
Protest zakazan za četvrtak; foto: Vanja Keser/arhiva

Udruženje predsednika skupština stanara povešće Nišlije na još jednu protestnu šetnju u četvrtak u 16 sati, a osim “pozdrava” Toplani šetači će se zadržati i ispred “Parking servisa”.

Plan je da se nezadovoljne Nišlije okupe ispred Toplane, a da se zatim krene Bulevarom Nemanjića i Ulicom 7. juli prvo do “Parking servisa” koji se nalazi nedaleko od Oficirskog doma, a zatim i do Gradske kuće.

Kako kaže Saša Kostić iz Udruženja, odlučeno je da se ide na protest nakon uvida u poslovanje Toplane, kao i nakon odgovora koji su stigli iz “Parking servisa”.

Nakon analize dokumentacije iz Toplane došli smo do zaključaka da je tamo na snazi nedomaćinsko i nesavesno ponašanje. Izveštaji pokazunju da proizvodni parametri opadaju, da sve ono zbog čega Toplana postoji je u smanjenju, a jedino što je u porastu su zapošljavanje i visina njihovih ličnih dohodaka - kaže Kostić.

Udruženje je pre nekoliko meseci formiralo i pododbor koji se bavi radom “Parking servisa”, a u proglasu Udruženja koji je potpisao Ivica Živković navodi se da građani nemaju jasan uvid u rad i nadležnost niškog parking preduzeća.

Zbog toga se “Parking servisu” upućuju zahtevi za uvid u strukturu i visine zaposlenih, traži se mesto nezavisnog posmatrača u Nadzornom odboru i zahteva se izmena Odluke o osnivanju kojom će se definisati profil i delatnost preduzeća.

Podsetimo, poslednji protest stanara održan je tokom poslednjeg zasedanja niške Skupštine kada su građani insisitirali na usvajanju Odluke o grejanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlastimir Vukic

    19:32 // 30. 10. 2015.

    Mene je više sramota da ih gledam kako otimaju. Ukiliko udruženje smatra da treba dostaviću im kompletnu dokumentaciju, Parking servisa, saobraćajne milicije, Upravnog suda i Ustavnog suda, da se nagledate sramote, od primene propisa i Zakona.

  • Vlastimir Vukic

    19:27 // 30. 10. 2015.

    U prednosti sam u odnosu na Vasevo pao sam i na Ustavnom sudu, iako sam parkirao u Velikotrnavskoj gde nije bilo znaka Zabranjeno parkiranje, ali u opremi nisam imao metar da proverim koliko je tačan prolaz pored vozila,nije bitno što je stajala i nalepnica invalid i što sam došao kasd su podizali vozilo.Prvo moramo da rešimo korumpirane sudove.pa onda dalje.Oćito da državni službenici žele da zag

  • dr Jakov Zlatar

    08:41 // 28. 10. 2015.

    Cvetko prvi@ dobio sam ih na vrhovnom kasacionom sudu, presuda poništena zbog zastarelosti:1 god, a to je stav Ustavnog suda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: