Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 24. 9. 2015.

| Društvo

Stanari ispred Skupštine čekaju usvajanje odluke o grejanju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
protest skupstina
Članovi udruženja uzvicima ispratili svakog odbornika; foto: JV

Nakon što su odbornike Skupštine pred početak sednice ispred zgrade niškog parlamenta pozdavili zvižducima i povicima “lopovi, lopovi”, predstavnici Udruženja skupštine stanara potpisuju peticiju za smenu kompletnog rukovodstva Toplane.

Saša Kostić iz Udruženja kaže da će i usvajanje odluke sa cenama koje su vraćene Toplani, i amandmani sa jučerašnjeg veća da budu dovoljni da stanari za sada prekinu proteste. Međutim, ipak čekaju da vide da li će, i kakva, odluka o grejanju biti usvojena.

peticija Peticija se potpisivala u Ulici Nikole Pašića; foto: JVI dok stanari ispred zgrade Skupštine prikupljaju potpise, u sali odbornici diskutuju upravo o tačkama koje se tiču Toplane.

Iako su zahtevi okupljenih građana bili da se sa dnevnog reda povuku tačke koje se tiču Toplane, što si predložili neki opozicioni odbornici, to nije prihvaćeno.

Razloga za povlačenje odluke nije bilo. Ona je dopunjena amandmanima i potrebna je i sada je na odbornicima da je usvoje - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Perišić kaže da je peticija za smenu rukovodstva Toplane pravo građana, ali da o tome ne odlučuje ni Gradsko veće ni gradonačelnik.

O smenama odlučuju skupštinska tela i Skupština Grada. I ako dođe do smenjivanja odgovornost nije samo na direktoru, već i na Nadzornom odboru Toplane - kaže Perišić.

protest skupstina Odbornici nisu prihvatili zahteve stanara; foto: JVOdbornik SDS-a Boban Mihajlović predlagao je povlačenje tačke o grejanju i ističe da veruje da je “odluka o grejanju doneta pod pritiskom i da nisu na pravi način sagledani zahtevi stanara”.

Miodrag Radović iz DS-a napomenuo je da se “niko u sali Skupštine ne raduje zbog toga što građani traže svoja prava ispred sale”.

Odnos prema građanima, odnos prema odbornicima je rezultiralo onim što se dešava danas. Pokreće se mnogo ozbiljnija priča oko Toplani. Jedna od tema grejanje, a druga je isključenje. Kriv je menadžment Toplane koji je doveo do ovde, jer je tema broj jedan kako se isključiti sa grejanja - rekao je Radović.

Svoje izlaganje imao je i gradski većnik Miloš Banđur, a tokom njegovog govora građani okupljeni ispred Skupštine uzvikivali su njegovo prezime.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    18:23 // 24. 9. 2015.

    Udruzenje misli da ih ovi na vlasti mnogo respektuju,da ih se plase,pa im popustaju.Ljudi,u pitanju su predstojeci izbori.Udruzenje treba da se zabrine zbog slabog animiranja nezadovoljnih gradjana,ne treba se kititi tudjim perjem i nezadovoljne radnike Medijane prisvajati da su u istom u sosu!

  • Boki Maradona

    11:21 // 24. 9. 2015.

    Umesto da smene nesposobnog direktora i postave nekog iskusnijeg da izvadi firmu iz blata, oni u mulj guraju 3 firme. Apsolutna podrška Medijancima od Goričana. Nismo ni trebali da se razdvajamo.

  • nenad levi

    11:04 // 24. 9. 2015.

    na zvižduke su odavno postali imuni,da su lopovi toga su isto svesni.Nema čega da se stide.To mu dođe po narodnoj"čega se pametan stidi,budala se ponosi"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: