Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 29. 8. 2014.

| Društvo

Prvi letovi sa niškog Aerodroma krajem marta

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
aerodrom-zgrada-*b92*.jpg
Novi letovi, možda već u martu, foto: b92

Grad radi na tehničkom osposobljavanju niškog Aerodroma, ali i na boljem poslovnom ambijentu za dolazak “low cost” kompanija, a prema rečima gradonačelnika, prvi avioni bi mogli da polete u proleće 2015.

Gradsko veće usvojilo je odluku o kriterijumima za formiranje cena aerodromskih usluga, a na nekoj od narednih sednica trebalo bi da budu usvojene i nove, niže cene.

Gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da su to sve pripreme za potpisivanje ugovora sa “low cost” kompanijama koje će leteti iz Niša. On naglašava da bi prvi avioni mogli da krenu sa letnjim redom letenja 2015. godine, a da bi destinacije mogle da budu poznate do kraja godine, nakon potpisivanja ugovora.

- Reč je o ugovorima sa preciziranim aerodromskim cenama, sa preciziranim međusobnim obavezama, penalima kompanije i aerodroma. Stvaramo predispoziciju da onaj ko dovede više letova u Niš dobije povoljnu cenu, ali i mogućnost da bilo ko dovede let u Niš po veoma povoljnoj ceni - rekao je Perišić.

perisic Perišić: "Pripreme za dolazak stranih aviokompanija", arhivska fotografijaOn je pojasnio da će nove cene biti niže od dosadašnjih, ali i da subvencija iz gradske kase, koje su do sada bile praksa, više neće biti.

- Avioprevoznici će imati uslove koje daje bilo koji drugi aerodrom u okruženju. Primer je aerodrom Arad u Rumuniji koji sada ima 5 ili 6 letova dnevno,  a počeli su pre 5 godina. A ko je ikada čuo za Arad? - upitao je Perišić.

Podsetimo, ranije je najavljeno da će do polovine oktobra stići i prekopotrebna oprema za sletanje i odleđivanje aviona, što su bili uslovi svih aviokompanija.


Država preuzima niški Aerodrom?

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da bi postojećem preduzeću Aerodrom “Nikola Tesla” mogli da se pridodaju manji aerodromi iz Srbije. Jedan od njih je, kako je rekla ministarka i niški.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je učestvovao u razgovorima oko preuzimanja aerodroma u Ministarstvu saobraćaja i kaže da će to Gradu doneti puno.

- Imaćemo aerodrom o kome će se nadalje starati država, a smanjiće se i troškovi iz budžeta Niša koji se godišnje izdvajaju za niški Aerodrom - rekao je Perišić.

U Nišu bi, naglasio je gradonačelnik, mogla da bude smeštena i radionica za održavanje aviona, za šta postoje interesovanja, kako je rekao Perišić, stranih kompanija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanovic

    15:22 // 1. 9. 2014.

    Perišić zasluzuje da se prvi provoza probnim letom i time da svečano otvori aerodrom,bez njega ni to ne bi imali sada zahvaljući Perišiću svi će mo letjeti

    • ja volim vise gradonacelnika od tebe!

      21:00 // 1. 9. 2014.

      Blago nama pa nam je gradonacelnik veliki strucnjak i za avijaciju, inace ne znam sta bismo sad. Zamislite, a ja u prvi mah nisam verovo da od Banane ima neko bolji...
      Zasluzuje nego sta!

  • Djole

    09:51 // 1. 9. 2014.

    Stocholm-kopenhagen-nis

  • Milena Simic

    19:21 // 31. 8. 2014.

    Ja hocu da rezervisem kartu za prvi let za Nis ... mart nije daleko, onda ?
    Covek obecao vise puta, u martu svi ispred opstine - dok ne da ostavku !
    Diskusije vise stete aerodromu nego njemu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: