Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 3. 10. 2014.

| Društvo

Radna mesta smanjena, plata direktoru povećana

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nisstan
U "Nišstanu" manje radnika na papiru, više para za direktora na računu, foto: nadji.info

Javno preduzeće “Nišstan” novom raspodelom smanjilo je 66 radnih mesta, a Nadzorni odbor odlučio je da direktoru Nenadu Hafneru poveća platu.

Novim pravilnikom o sistematizaciji smanjeno je 66 radnih mesta u “Nišstanu”. Ipak, ovo ne znači otpuštanje radnika, već umanjenje samo “na papiru”.

Zbog usklađivanja sa novim Zakonom o radu i racionalizacijom poslovanja došlo je do smanjenja. Ranije je bilo predviđeno ukupno 318 izvršilaca, ja sam u novoj sistematizaciji ukinuo sva izmišljena radna mesta i taj broj sveo na 252, a broj stvarno zaposlenih i koji je u skladu sa Programom poslovanja je 180 i neće se menjati - rekao je Hafner.

Ipak, iako su odluke o smanjenju radnih mesta danas prava retkost i za svaku pohvalu, većnik koji resorno brine o ovom preduzeću Miloš Banđur, imao je primedbe na poslovanje “Nišstana”, pre svega, na platu direktora.

Imamo problem da, i pored politike Vlade Srbije koja je nedvosmislena, politike Gradskog veća, pojedini direktori lobiraju Nadzorne odbore kako bi sebi povećali zarade. Pre godinu dana to je učinio direktor Vodovoda, svim pomoćnicima je smanjio, a sebi povećao i sada imamo slučaj sa “Nišstanom”. Povećanja su u ovom trenutku potpuno neprihvatljiva  - rekao je Banđur.

hafner Hafner: "Nisam lobirao, plata uvećana zbog dobrog poslovanja"Ni direktor, ni većnik nisu govorili o ciframa i procentima, niti su rekli koliko je uvećana plata Nenada Hafnera. Direktor je u svoju odbranu naglasio da nije lobirao Nadzorni odbor.

Povećanje je bilo inspirisano poslovnim rezultatima iz prethodne godine. “Nišstan” je poslednjih 10 godina poslovao sa negativnim rezultatom, tek u 2013. godini, za vreme mog prvog mandata, iskazali smo pozitivan finansijski rezultat. Nisam lobirao ni jedan jedini put - rekao je Hafner.


Plate svih direktora na sajtu Grada

ljuba Slavković obećao da će plate direktora biti javneDiskusija između većnika Miloša Banđura i direktora “Nišstana” Nenada Hafnera na sednici Veća izrodila je odluku zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića da u naredne 2 nedelje na gradskom sajtu budu objavljene plate direktora svih niških preduzeća.

Ove podatke, po nalogu Slavkovića trebalo bi da prikupi većnik Banđur, dok je većnik Srđan Vasković zadužen da nabavi visine zarada svih opštinskih funkcionera, uključujući i predsednike komisija.

Sigurno ćete imati dostupne podatke za dve nedelje o svim visokim platama u svim javnim i javno komunalnim preduzećima. Ja vam obećavam da ćete imati dostupan podatak u narednih desetak dana - rekao je Slavković.

Slavković kaže da se mnogo toga u javnim preduzećima “otrglo kontroli” i da će on kao zamenik gradonačelnika na narednoj sednici Skupštine Grada tražiti mehanizme za bolju kontrolu poslovanja.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Macak

    12:50 // 5. 10. 2014.

    Nislije podrzimo nacelnika Sasu Stoiljkovica za gradonacelnika, svanulo bi nam brzo.

    • Nislija

      19:19 // 5. 10. 2014.

      Bravo Macak nacelnik Sasa Stoiljkovic je pravi covek za Gradonacelnika Grada Nisa, podrzimo ga.

  • Kosovar

    19:11 // 4. 10. 2014.

    Ljudi sa Kosova podrzavaju Bandzura. Dajte pozitivan glas da vide nislije koliko nas ima.

    • Nislija

      21:32 // 4. 10. 2014.

      Ajd nislije i mi da glasamo.

    • Moca Vukotic

      12:53 // 5. 10. 2014.

      Ma sve je ovo sala, necemo da se delimo, mi smo prodali stos mo imali, a vas trese ova kriza vec 30 godina, siroti zao me je vas.

  • shaft

    09:18 // 4. 10. 2014.

    vidi li direktor kakva su mu servisna vozila,ko da su na sirijsko ratiste bila?ma,nije vazno,plata je jedina stvar koja ga interesuje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: