Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 9. 1. 2016.

| Društvo

Radnička ulica u Vranju u haotičnom stanju

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
radnicka ulica
Do Železničke stanice kroz mini-jezero; foto: JV

Dugogodišnji problem u Radničkoj ulici u Vranju u kojoj se voda zadržava u delu ispred Železničke stanice kulminirao je kada je skinuta postojeća kocka, pa je posle snega i kiše ulica neprohodna, ne samo za pešake već i za vozače.

Vozači su ovih dana prinuđeni da kritičnu deonicu od stotinak metara voze trotoarima. I oni, kao i pešaci, prilično su revoltirani  zbog brojnih kratera i mini-bazena koji se stvorio u Radničkoj ulici.

radnicka ulica Ulica neprohodna zbog velike količine vodeNadležni iz Direkcije za izgradnju kažu da su imali u planu da problem u ovoj ulici reše pre zime, ali da su ih omele dozvole.

U Direkciji objašnjavaju da je, s obzirom da je ulica bila u planu za asfaltiranje, kocka je skinuta i njome završeno šetalište, ali je za početak radova bila neophodna saglasnost Železnice Srbije jer njima pripada ovaj deo. Zbog procedure oko pribavljanja saglasnosti radovi su odloženi.

Nije potrebno samo asfaltirati ulicu, već rešiti i atmosfersku kanalizaciju, naime odvodni kanal je pre par godina zapušen mazutom iz susedne fabrike, pa odatle i zadržavanje vode. Krajem prošle godine stigle su saglasnosti za ove radove, kojim će se regulisati odvod u Raški potok, kao i građevinska dozvola, pa su radovi planirani za početak ove godine – objašnjava Dragan Stojković direktor vranjske Direkcije za izgradnju.

On ne negira ozbiljnost stanja u Radničkoj ulici i razume nestrpljenje građana koji prolaze ovim delom grada koji gravitira ka nekoliko vranjskih sela, ali sa druge strane kaže da se zakonski postupak mora ispoštovati.

Vranjanac Ivica Stošić postavio je nedavno na Facebook fotografije i post koji ilustruju trenutnu situaciju u Radničkoj ulici. Mnogi Vranjanci danima dele ove fotografije kritikujući nadležne zbog novonastale situacije.

(Za one kojima se ne čita ovaj poduži tekst, na kraju MOLIM da podelite dalje ovu sramotu)Pre otprilike dve nedelje...

Posted by Ivica Stošić on Wednesday, December 23, 2015

Građani krali kocku

Direktor vranjske Direkcije, objašnjavajući situaciji u Radničkoj ulici, ističe da su tokom radova na asfaltiranju šetališta u centru grada građani često krali kocku koja je skidana, a planirano je da bude ponovo postavljena.

Zbog svega toga, kaže, bili su prinuđeni da slučaj prijave policiji.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa

    20:09 // 11. 1. 2016.

    Pesaci su prinudjeni da navedenu deonicu preplivaju, u vreme kada su kise. Sramota. Sta se radi ovo nema nigde, samo u Vranje.

  • pera zdera

    16:16 // 10. 1. 2016.

    ako je zemljiste oko zeleznicke stanice na kome se nalazi put vlasnistvo JP Zeleznica, cija je onda kocka koja je bila na tom putu pa je skinuta da bi se napravilo setaliste.
    Da li je Dace ispostovao proceduru kad je Direkcija skidala kocku. Da li mu je zeleznica poklonila kocku? Ima li nekakav ugovor za to? Bas me zanima.
    Da ne bude po onoj staroj-lopov se plasi lopova.

    • Ivica Stošić

      20:53 // 10. 1. 2016.

      Nema potrebe spekulisati oko činjenica koje su javno dostupne: kao što sam objasnio u prethodnom komentaru, katasterska parcela koja pripada železničkoj stanici jasno je vidljiva na mapi na sajtu geosrbija.rs i na njoj nema kocke niti vode. Parcela sa koje je skinuta kocka i na kojoj se nalazi bara pripada Gradu Vranju i zove se Radnička ulica. To možete proveriti na sajtu katastar.rgz.gov.

  • Ivica Stošić

    15:08 // 10. 1. 2016.

    Što se tiče mazuta, ne radi li se tu o potencijalnoj ekološkoj katastrofi? Zašto se o tome nije do sada govorilo?
    I kako možete da se bavite dvorištima Vranjanaca na taj način, sa javne funkcije? Ako sumnjate na nekoga da je ukrao kocku, prijavite ga. Ja nisam policajac i ne gledam u tuđa dvorišta i ne mislim da je svako lopov ako ima kocku. Kocka sa Radničke nije u dvorištima nego u centru

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: