Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 18. 8. 2014.

| Društvo

Rajčić savetnik u Vladi Srbije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rajcic
Novi savetnik u Vladi Srbije - Dejan Rajčić

Jedini Nišlija u Vladi Srbije biće Dejan Rajčić (NS) koji je postavljen za savetnika ministra bez portfelja Velimira Ilića.

Ovaj dugogodišnji političar iz Niša biće zadužen za sektor vanrednih situacija za područje jugoistočne Srbije.

- Rešenje je potpisano 18. jula i sada sa mojim kolegama u ministarstvu pripremamo jedan sistemski koncept organizacije koji će biti u svrsi predupređivanja i preventive vanrednih situacija - kaže Rajčić.

On objašnjava da ministarstvo koje predvodi Velimir Ilić, u delu vanrednih situacija, obuhvata nekoliko sektora - zaštitu od poplava, zaštitu od požara, zaštitu od ostalih elementarnih nepogoda, zaštitu od grada i nadzor i praćenje načina postupanja transporta opasnih materija.

Pored funkcije savetnika, Rajčić je i odbornik u niškoj Skupštini. Kaže da će svoje mesto u skupštinskoj klupi sačuvati.

- Čim moje rešenje o postavljenju bude i zvanično odobreno na Vladi obratiću se Agenciji za borbu protiv korupcije i tražiti saglasnost za obavljanje još jedne funkcije. Informacije koje ja imam su da tu nema sukoba interesa pošto sam ja postavljeno lice, ali svakako ću konsultovati Agenciju - rekao je Rajčić.

Dejan Rajčić je dugogodišnji član Nove Srbije. Posle demokratskih promena, od 2000. do 2004. godine bio je član Izvršnog odbora grada. Od 2004. do 2006. bio je zamenik gradonačelnika Niša Smiljka Kostića.

U tri mandata je bio narodni poslanik, 2004, 2007 i 2012. godine. Opširniju biografiju pogledajte - ovde.


Sastanci već počeli

Novi savetnik Velimira Ilića, Dejan Rajčić kaže da je sa svojim kolegama iz ministarstva već razgovarao sa delegacijom iz Grčke o rešavanju problema protivgradne zaštite.

Kako je rekao, zbog Sporazuma o otvorenom nebu neophodne su izmene u protivgradnoj zaštiti, jer rakete koje se danas koriste mogu da oštete i putnički avion, pa su zato sa Grcima razmenjena iskustva i predočeni evropski modeli.

Takođe, Rajčić je, kako sam kaže, razgovarao sa predstavnicima niškog Sektora za vanredne situacije Žarkom Rankovićem i Žarkom Damnjanovićem, kao i sa predstavnicima Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

Razgovarali su, priča Rajčić, o opremi i sistemu nadzora, obaveštavanja i uzbunjivanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bena_NI

    01:09 // 19. 8. 2014.

    BRUKA!
    Svaki komentar je suvišan!

  • Nislija sa Cegra

    21:31 // 18. 8. 2014.

    Какав министар такав саветник ,због таквих је Ниш већ 20 година дављеник! Да нас спаси тај несретник? Брука !

  • Goran Nis

    21:29 // 18. 8. 2014.

    Ovo je vec smesno.Sta je uradio za Nis u vreme njegovog mandata tako ce i sada,NISTA.To je smanjenje drzavnog aparata a gradjanima smanjenje plata,penzija,povecanje dazbina.AKO VAM JE DOBRO ONDA NISTA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: