Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:32, 21. 9. 2010.

| Društvo

Rampa podignuta a voz prolazi (video)

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Rampa u Hilandarskoj ulici, kod “Angroprometa”, nedaleko od Palilulske rampe, sve češće ostaje podignuta i dok vozovi prolaze. ŽTP ćuti.

Stanovnici ovog dela grada tvrde da se problem ponavlja skoro svakog dana a da su do sada tragedije izbegnute samo zahvaljujući sreći.

Čitalac Južnih vesti, Ivan Vidanović, poslao nam je i snimak koji je napravio mobilnim telefonom u četvrtak 16. septembra, na kome se i pored slabijeg kvaliteta jasno vidi čovek u narandžastoj majici kako mašući rukama u poslednjem trenutku zaustavlja automobile dok voz ne prođe. Samo par sekundi kasnije voz nailazi a čovek u majici ulazi u lokomotivu i odlazi.

U petak, 17. septembra, u Nišu niko sa železnice nije želeo ili smeo da komentariše ovaj snimak. U press službi Železnica Srbije rečeno nam je da moramo pismeno da im se obratimo, ali i pored dopisa koji smo im istog dana poslali do trenutka pisanja teksta odgovor nije stigao.

Ipak, JP Železnice Srbije je još pre godinu dana, kada je načinjen prvi snimak voza koji prolazi pored podignute rampe, saopštilo da je reč o “manjoj smetnji na pružnom prelazu”, preneo je tada Kurir.


Igor Novaković, predsednik gradske opštine Palilula, koju od najnaseljenije niške opštine Medijana razdvaja upravo pruga, ne krije nezadovoljstvo odnosom Železnica Srbije prema pružnim pelazima na teritoriji grada Niša, ali kaže da prelaz u Hilandarskoj nije jedini problem.

- ŽTP nije uložio ni dinar u sređivanje pružnih prelaza i najopasniji pružni prelaz u Srbiji je u Donjem Međurovu, jer ne postoji ni znak ni rampa - kaže Novaković.

Pružni prelaz kod Starog groblja u Nišu. Autor snimka: Ivan Vidanović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    09:50 // 22. 9. 2010.

    Slazem se sa G.C. totalno!!!

  • Marina

    21:55 // 21. 9. 2010.

    Na tom prelazu je tako vec duze vreme. Pre par meseci je zena snimila mobilnim telefonom snimak je bio na cini mi se FOX TV-u i da li je to nekoga potreslo? Ne. Dok ne pogine neko pa ce se onda tu kao rastrcati da rese problem za neko kratko vreme dok se opet ne pokvari. U Srbiji je covek najmanje bitan. Neman reci.

  • Ivan

    21:50 // 21. 9. 2010.

    Zahvaljujem redakciji Juznih vesti na objavljivanju ovog snimka ,ciji sam autor.

    Ova "manja smetnja" se na ovom pruznom prelazu desava u kontinuitetu,nekoliko godina unazad,sto mogu da potvrde i mnogobrojni stanovnici ovog dela grada.Ne tvrdim da se ovo desava svaki dan,ali se desava suvise cesto...ali SUVISE CESTO!!!

    Ukoliko gospoda iz Zeleznice Srbije neveruje u ovu moju tvrdnju,neka provedu par dana pored ovog prelaza i uverice se i sami.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: