Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 1. 7. 2015.

| Društvo

Razbijanje radijatora u igrici kao simbol bunta Nišlija

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
radijator
U nastavku će možda biti "duhova" koji će pokušati da spreče skidanje radijatora

Video igricu u kojoj igrač ima zadatak da klikom miša razbije sve radijatore u stanu osmislio je niški programer kao još jedan izraz pobune koju su brojne Nišlije podigle nezadovoljne cenom i uslugom grejanja.

U ovoj grafički jednostavnoj igrici, koja podseća na “Pakmena”, moguće je da se isključite sa sistema Toplane i to sami tako što ćete čekićem razbiti radijatore.

Autor igrice koja nosi ime “Građanski bunt” Dragan Ilić, kaže da je ideja za njeno stvaranje došla spontano.

Nije poenta u igrici već u porukama koje ona nosi. Kroz nju samo širimo priču o nezadovoljstvu Nišlija cenama koje su neopravdano povećane i činjenici da građani mogu da uzmu stvari u svoje ruke - objašnjava Ilić.

Ilić, koji inače pravi igrice, kaže da već ima ideju da se igrica unapredi i najavljuje njen nastavak.

Igrici možete pristupiti - ovde.

Podsetimo, u martu se oko 26 skupština stanara udružilo protiv niške Toplane, tražeći niže cene grejanja, potom se njihov broj uvećavao, a kako nisu uspeli da se dogovore sa nadležnima stanari oko 400 zgrada rešili su da se isključe sa sistema.

Nišlije nezadovoljne cenom grejanja i uslovima za isključenje registrovale su udruženje i pre 8 dana odrganizovale masovni protest ispred Toplane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nezaposleni Nislija

    01:51 // 3. 7. 2015.

    Gradjani Nisa su pokazali na mitingu sta misle o upravi Toplane i politikantima grada Nisa! Sve je pocelo iz Nisa i daleke 1996.!

  • laza

    07:57 // 2. 7. 2015.

    Nisu krivi radijatori. Krivi smo mi.

  • shaft

    20:04 // 1. 7. 2015.

    Poskupe struja,porez,uvode taksu[500din.] za javni servis Srbije,ugasise "jugoistok",pobeze jedan gazda-saradnik benetona,stadion poluruina,beograd otima,S.G.nema kvorum,dir.narod.poz.bez diplome,dir.divljane bez staza,nema budzeta na sajtu S.G.,Nisvill bez sredstava,gase NTV,niska hitna pomoc u rasulu,radnici "Gorice" nemaju za hleb...Lako je biti mangup,pa napadati one protiv kojih su svi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: