Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 31. 3. 2014.

| Društvo

Razrešen Školski odbor zbog pogrešnih odluka

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
odbor-za-imenovanja2.jpg
Odbor za imenovanja razrešio Školski odbor zbog loše odluke

Nakon presude Prekršajnog suda da su škola i direktorka odgovorni za samoubistvo Alekse Jankovića, Odbor za imenovanja niške Skupštine, razrešio je Školski odbor Osnovne škole “Sreten Mladenović Mika”.

Prekršajni sud je, na osnovu presude, izrekao novčane kazne tadašnjoj direktorki Suzani Popović Ickovski od 50.000, a školi od 500.000 dinara.

Odbor za imenovanja razrešio je Školski odbor zbog pogrešnih odluka.

- Raniji stav Školskog odbora je bio da ne postoji nikakva krivica, ni direktorke, ni škole, što je nakon presude Prekršajnog suda, očigledno pogrešno. Zbog toga smo odlučili da ih razrešimo i tražimo od škole da izabere nove predstavnike zaposlenih i roditelja, a koji neće biti niko od ovih koji su doneli pogrešnu odluku - rekao je predsednik Odbora za imenovanja Dejan Jovanović.

Podsetimo, Aleksa Janković je izvršio samoubistvo 2011. godine, posle višemesečnog šikaniranja od strane svojih vršnjaka u školi.

Direktorka Suzana Popović Ickovski, i pored toga što je Školski odbor odlučio da nije odgovorna za Aleksinu smrt, podnela je ostavku. Na njeno mesto imenovana je predsednica Školskog odbora Jasmina Stanković.

O problemima u radu niških školskih odbora pisao je i Lokalni antikorupcijski forum, koji je predložio izmenu seta zakona, koji bi omogućili da školski odbori imaju veću nezavisnost od direktora, a lokalna samouprava kao osnivač veću mogućnost da reaguje u slučaju propusta direktora i školskih odbora.


Razrešeni školski odbori niških škola

Na sednici Skupštine Grada biće razrešeni skoro svi školski odbori niških osnovnih i srednjih škola. Promena neće biti jedino u Osnovnoj školi “Dr Zoran Đinđić” i Medicinskoj školi “Dr Milenko Hadžić”.

- Mandati školskim odborima ističu 1. juna ove godine. Tako da smo podneli inicijativu da se do 5. maja izaberu novi predstavnici školskih odbora, koje ćemo mi na prvoj narednoj sednici imenovati zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave - rekao je Dejan Jovanović, predsednik Odbora za imenovanja. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Normalni

    09:31 // 3. 4. 2014.

    Nadam se da je i ovoj školi isključen internet kako članovi tog odbora na odmorima ne bi lupali negativne ocene komentarima za koje samo nenormalni mogu da ih ocenjuju negativno?

  • Dragana Janković

    01:40 // 2. 4. 2014.

    Da je pravda pobedila naš Aleksa bi bio živ a odgovorni iz škole koji su prikrivali nasilje nad njim,neki od njih čak i pospešivali isto,bili bi u zatvoru zbog toga a ne u istoj školi i radu sa decom!

  • Petar Aleksic

    23:10 // 1. 4. 2014.

    Ne radi se ovde o pobedi i pravdi,jer ova simbolična reakcija onih koji su trebali da reaguju pre dve godine je zakasnila.Ti isti trebaju da podnesu krivične prijave tom ŠO i toj direktorki Jasmini

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: