Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 5. 10. 2016.

| Društvo

Reč za mlade talente na drugoj "Teen Talk" konferenciji u Nišu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Teen-Talk.jpg
Očekuje se interesovanje kao i prošle godine; foto: promo

Među poznatim mladim naučnicima, jutjuberima i blogerima, na konferenciji "Teen Talk", koja će u četvrtak 6. oktobra biti drugi put održana u Nišu, govoriće i talenti iz Niša i regiona, kao i roditelji Alekse Jankovića, đaka koji se, kako se smatra, ubio zbog nasilja u školi.

U bioskopu "Vilin Grad" od 10 sati smenjivaće se panelisti, a ideja je, kako kažu organizatori, da se domaćoj javnosti pokažu dostignuća tinejdžera koji nisu dovoljno eksponirani, ali su nadareni i uspešni u svom poslu.

Prva "Teen Talk" konferencija organizovana je 2013. godine u Beogradu, a od prošle godine održava se i u Novom Sadu i Nišu.

Koncept Teen Talk-a na novosadskoj i niškoj konferenciji prvenstveno počiva na učešću mladih i talentovanih ljudi iz raznih oblasti – od matematičara i programera, preko košarkaša, pevača i članova učeničkih kompanija, pa do jutjubera, blogera i drugih takozvanih "zvezda novih medija"  – kaže programski urednik konferencije Miloš Turinski.

Oni koji dođu na konferenciju saznaće po čemu su poznati i za šta sve zaslužni Jovan Krstić, Dušan Živanović, Kristina Petrović, Silvija Sadiković i mnogi drugi...

Oduševljen sam pozivom. Potrudiću se da govorim o problemima mladih naučnika, odnosno mladih talenata – kaže jedan od panelista, učenik učenik Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ Aleksandar Mladenović.

Jedna od ovogodišnjih tema jeste i nasilje i kako se od njega zaštititi. Svoju tešku životnu priču ispričaće Dragana i Bojana Janković.

Primećujete da smo ove godine fokusirani i na malo ozbiljnije teme. Nasilje je sve prisutnije i kao društvo moramo da ukažemo na to. Među panelistima očekujemo i studente, načelnicu Uprave za obrazovanje Marinu Kostić i druge predstavnike socijalnih ustanova iz vašeg grada – poručuju organizatori.

Prošle godine, na konferenciji "Teen talk" u Nišu bilo je toliko posetilaca da su neki učenici i studenti sedeli i na podu. Konferenciju organizuje Bravo magazin, a nišku podržava GO Crveni Krst.

Detaljan program sa učesnicima i satnicom možete videti - ovde

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: