Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:32, 18. 11. 2014.

| Društvo

Regionalna konferencija za studente pedagogije

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
opckonf.jpg
Konferencija se održava krajem novembra na Filozofskom fakultetu u Nišu

Svi koji studiraju ili su skoro završili pedagogiju, mogu se do 20. novembra prijaviti za učešće na drugoj regionalnoj konferenciji studenata pedagogije koja će biti održana na Filozofskom fakultetu u Nišu 29. i 30. novembra.

Kako kažu u Omladinskom pedagoškom centru (OPC), koji je jedan od organizatora, tema ovogodišnje konferencije je studentska praksa, i tom prilikom će okupljeni imati prilike da čuju na koje sve načine mogu da nadomeste manjak praktičnog znanja koje, kako kažu u ovom Centru, mladima na fakultetu nedostaje, a vezano je za njihov budući rad sa decom.

Osim toga, u okviru više sesija ove konferencije, koja nosi naziv “Per aspera ad astra”, učesnici će interaktivno predstaviti departmane sa kojih dolaze, i ukazati na prednosti i mane savremene pedagoške profesije, kroz razgovore o zaposlenju, stažiranju, volontiranju i studentskim praksama.

Prema rečima organizatora, pored studenata iz Niša, očekuje se dolazak budućih pedagoga iz Beograda, Novog Sada, Kosovske Mitrovice, Istočnog Sarajeva i Banja Luke.

Kroz vršnjačku edukaciju u okviru dva dana provedenih u Nišu, studenti i diplomci iz svih gradova će razmenjivati iskustva, analizirati položaj mladih u društvu ali i na profesionalnom planu. Jedna od ideja ove konferencije je upravo umrežavanje mladih pedagoga - kažu u OPC-u.

Za studente iz drugih gradova je, kažu, obezbeđen smeštaj i refundacija putnih troškova. Svi zainteresovani se mogu prijaviti ovde, a više informacija moguće je dobiti i preko fejsbuk stranice Omladinskog pedagoškog centra

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LALIC

    14:03 // 18. 11. 2014.

    Poštovani studenti pedagogije, Vaši " ZUPČANICI " ne pokreću ništa, lebde samo u vazduhu. Ideja je dobra, ali treba da su u nekoj lokomotivi razvoja koja vuče NAPRED !!!

    • OPC Niš

      16:01 // 18. 11. 2014.

      Poštovani,
      studenti i mladi pedagozi su odlučili da zamene dotrajale lokomotive svojom mašinom kojom će lično upravljati. Rad našeg (novog) udruženja možete pratiti na gorenavedenoj web adresi, hvala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: