Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 13. 11. 2010.

| Društvo

Rekonstrukcija stadiona "Čair"

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti, S media
Projekat novog "Čaira"

NIŠ - Vlada Srbije odobrila sredstva za izgradnju i rekonstrukciju fudbalskih stadiona.

Kako prenosi "S media", najviše para predviđeno je za rekonstrukciju niškog "Čaira", čak 900 miliona dinara. Osim u Nišu, gradiće se i u Kruševcu, Čačku, Užicu i Novom Pazaru. Stadioni u ovim gradovima biće u potpunosti rekonstruisani prema standardima UEFA.

Radovi će se finansirati tako što će 10 odsto od ukupne vrednosti projekta uplatiti Vlada Srbije iz budžeta za 2010. i 2011. godinu. Deset odsto uplatiće predstavnici lokalne samouprave koja je podnela projekat, takođe iz budžeta za ove dve godine. Preostalih 80 odsto vrednosti projekta biće finansirano kreditima domaćih poslovnih banaka. Takva sredstva otplaćivaće Republika Srbija i jedinica lokalne samouprave u odnosu 50:50. Kredit je na pet godina, sa jednom godinom grejs perioda i kamatnom stopom koja je jednaka referentnoj kamatnoj stopi Narodne banke Srbije uvećanoj za 2,5 odsto.

Gradski stadion "Čair" u Nišu izgrađen je 1963. godine i ima kapacitet od 14.000 mesta za sedenje ili 20.000 za stajanje. Ipak, zbor katastrofalnog stanja veći deo tribina nije dozvoljen za upotrebu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pedja

    00:59 // 11. 12. 2010.

    Pa ovi nisu normalni. "Osim u Nišu, gradiće se i u Kruševcu, Čačku, Užicu i Novom Pazaru"!? Da nece mozda svetsko prvenstvo da organizuju!!!
    Sojic laze al` ovi...

  • Al Gor

    09:26 // 16. 11. 2010.

    Abre normalni li su ovi vise!! Pa daj aman prestanite da nas lazete OVAKO BESOMUCNO !!! Vi ste gospodo iz vlasti svoje pokazali i prikazali nislijama i zato je vreme da si idete bre da vas ne gledamo vise!!! AJDE VISE IDITE DA NEBI NAROD VATAO MOTKE !!!!!!!!!!!!!!

  • Voja Petrovic

    09:24 // 15. 11. 2010.

    A kad ce rekonstrukcija Radnickog?! Ili ce i u narednih 10 godina da ga vode slepci i deca na tatka? Sramota!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: