Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 1. 7. 2015.

| Društvo

Rekonstrukcija ulica i kružnih tokova u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ulica
Rekonstrukcija Ulice Dragiše Cvetkovića; foto: FB strana Zoran Perišić

Ulice Dragiše Cvetkovića, Pribojska i 1.300 kaplara, kao i kružni tok na Ledenoj Steni, Niš u narednim danima pretvaraju u pravo gradilište, jer danas počinje njihova rekonstrukcija.

Zamena asfalta u ulici koju mnogi i dalje zovu Ulicom Božidara Adžije započeta je nedavno, a nakon njenog završetka mašine i radnici će rekonstruisati i ulice Koste Stamenkovića, Svetozara Markovića i Episkopsku. Sve 4 ulice trebalo bi da budu gotove u periodu od 110 dana.

Pribojska ulica u naselju Ratko Jović, koja se rekonstruiše već skoro 2 godine, konačno će dobiti novi izgled. Kako kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji je danas obišao radove, problem je bio u neusklađenosti javnih preduzeća.

U Pribojskoj je trebalo izmestiti atmosfersku kanalizaciju i to ćemo upotpuniti izgradnjom dela Humskog kolektora. Ispod pruge se povezuju dva dela kolektora čime se on stavlja u funkciju. Sva preklapanja gradskih i republičkih preduzeća dovela su do odlaganja završetka, ali očekujemo da sve bude gotovo u narednih dvadesetak dana - rekao je Perišić.

kruzni tok Kružni tok na Ledenoj Steni uskoro sređen; foto: FB strana Zoran PerišićNedovršeni kružni tok u Ulici Petra Aranđelovića zbog broja saobraćajnih nezgoda poslednjih meseci nezvanično je postao “crna tačka”. Međutim, to bi uskoro trebalo da bude rešeno, jer je, prema podacima iz Direkcije za izgradnju Niša, već počelo izmeštanje spornog gasovoda, a za završetak izgradnje, koju će raditi “ABM Putogradnja” iz Mramora, opredeljeno je 10 miliona dinara.

Isto preduzeće radiće i Ulicu 1.300 kaplara u Pasi Poljani u dužini od 530 metara. Vrednost radova je 23 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz Programa periodičnog održavanja.


sijalice Postavljanje sijalica na delu auto-puta; foto: FB strana Zoran PerišićRasveta za delove državnog puta kod Novog Sela

“Putevi Srbije” izdvojili su blizu 17 miliona dinara za rasvetu u dužini oko 2 km.

U narednim danima trebalo bi da bude postavljen 21 stub na auto-putu od petlje “Niš jug” do kružnog toka kod “KP Doma”.

Takođe, još 24 stuba sa 33 svetiljke trebalo bi da bude postavljeno od pomenutog kružnog toka do fabrika “Jure” i “Šinvon”

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • darko

    22:33 // 2. 9. 2015.

    Kruzni tokovi.lepo.A GDE JE CVECE ILI TRAVA.DRVO.SVI IZGLEDAJU TAKO.....NEHUMANO.....

  • Nenad Stankovic

    18:56 // 2. 7. 2015.

    Ajde neka se neko seti da ASVALTIRA a ne renovira npr ulicu Nikole Koleta Rasica u Vrezini ili Brenicku itdUlice koje bi da VIDE ASVALT PO PRVI PUT.

  • Mene je sramota

    23:51 // 1. 7. 2015.

    Sve je to divno, ali to što je put, od drvenog mosta, u Tvrđavi, do studentskog doma, gde prolaze silni studenti i stanovnici okolnog naselja, kao u filmu strave i užasa, naročito noću, nikoga ne zanima. Mnogo je da se uloži par hiljada za bolje osvetljenje i pokošenu travu ili to nije deo grada?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: