Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 24. 11. 2015.

| Društvo

Rešenje za vodosnabdevanje Delničana pod znakom pitanja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
slavina
U Delnici slavine često suve; foto: JV arhiva

Meštani naselja Delnica kraj Niša godinama muku muče sa vodom, a kako kažu od dolaska “Niš-ekspresa” na Čamurlijski put, česme su često suve. Nadležni tražili rok od 10 dana da kako bi pronašli makar privremeno rešenje.

Negde na pola puta između sela Čamurlija i Gornja Toponica devedestih godina je počelo da se širi vikend naselje Delnica, a danas na tom potezu sakrivenom od grada i glavnog magistralnog puta, ima na desetine kuća.

Međutim, oni koji žive u ovom delu Niša već godinama imaju probelma sa vodosnabdevanjem.

Neki od nas su uredno platili priključke i imaju vodomere. Ja sam za moj priključak u ono vreme dao 4.000 nemačkih maraka. Pojedine komšije nemaju priključke. Zajdničko za sve nas je da vode često nema i da imamo puno problema sa pritiskom i kada je ima - kaže Jovan Tanić iz ovog naselja.

delnicani Meštani Delnice napunili opštinsku salu u Crvenom Krstu; foto: JV Brojni meštani koji su se danas okupili u Opštini Crveni Krst izneli su svoje probleme i ukazali da veliki broj male dece i u školu ide neumiven i neokupan, jer vode nema.

10 godina sam u tom naselju i niko od nadležnih ništa niej preduzeo da se naš problem reši. Živimo u 21. veku, a nemamo vodu - priča jedan meštanin.

Kažu da su njihovi problemi postali još veći dolaskom “Niš ekspresa” na Čamurlijski put.

opstina Opština organizovala sastanak meštana i predatvnika Vodovoda i Direkcije; foto: JVMeđutim, predstavnici niškog Vodovoda kažu da nisu mogli da odbiju zahtev “Niš ekspresa”, ali da on ne bi trebalo puno da utiče na vodosnabdevanje Delnice.

Kako je rekao tehničku direktor u “Naisusu” Dragan Sanković, glavni problem je u rezervoaru za vodu koji je postavljen niže i širenje naselja ga je "preraslo".

I vi dobro znate da je taj rezervoar prvenstveno pravljen za Motel “Nais”. Kasnije se stvaralo naselje i sada je tu previše ljudi koji su tu priključeni. Neki su i, gledajući visinski, iznad rezervoara i do njih je fizički nemoguće da dođe voda - rekao je Stanković meštanima.

On kaže da plan kao i tehnička dokumentacija postoje i da sada treba da se krene sa projektom izgradnje vodovodne mreže za ovo naselje, ali da to zavisi od Grada i Opštine Crveni Krst i da bi moglo da potraje i 2 ili 3 godine.

Međutim, pošto su meštani tražili hitno rešavanje problema, u dogovoru sa predstavnicima Opštine i Direkcije za izgradnju odlučeno je da neko privremeno rešenje pronađe u roku od deset dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sinisa popovic

    20:38 // 24. 11. 2015.

    ako moze kragujevac zasto Iz agrarnog budžeta grada do sada je za taj posao izdvojeno više od sto miliona dinara. Iskopana su 72 bunara, a Kragujevac je finansirao istraživanje, kopanje, projektovanje i izgradnju mreže. Za svaki bunar je izdvojeno od 1,2 do 2,2 miliona dinara, dok su domaćinstva za priključak izdvojila od 250 do 650 evra, u zasvisnosti od dužine vodovodne mreže i razuđenosti sel

  • sinisa popovic

    20:13 // 24. 11. 2015.

    prava istina je ulica delnicka vrtiste opstina crveni krst, ulica pola ima vodovod a veca polovina gde su vise dece nema. nema cela ulica kanalizaciju put je pola ulice nasut tucanikom a veca druga polovina nije medijana iznosi djubre do pola ulice a drugu polovinu ne pa smo primorani da pravimo divlje deponije ulica nema svuda ulicno osvetljenje pa se deca plase kasnih povratka kuci iz skole

  • Petra Ilic

    18:36 // 24. 11. 2015.

    Daj bože da bude i do proleća! Od svih obećanih deset dana sam ostarila!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: