Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 13. 5. 2013.

| Društvo

Rezervisti iz Niša otišli u Strazbur

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
aleksic-strazbur.jpg
Tim za pobede - Aleksić sa kolegama

Tim od 15 ljudi na čelu sa advokatom Srđanom Aleksićem otputovao je u Strazbur gde će Međunarodni sud odlučivati o žalbi Republike Srbije na presudu koja je ranije doneta u korist rezervista.

Pošto je Republika Srbija uložila žalbu na presudu suda u Strazburu, kojom se obavezuje da ratnim rezervistima koji su učestvovali u ratu 1999. godine isplati zaostale dnevnice, neophodno je još jedno ročište.

Advokat Srđan Aleksić poveo je svoje kolege i rezerviste i kako kaže, ubeđen je da će sud ponovo odlučiti u njihovu korist.

- Očekujemo da se potvrdi presuda i konačno isplate dnevnice - rekao je Aleksić.

Ukoliko se to i desi, kako je objasnio Aleksić, država nema ponovno pravo žalbe. 8.500 rezervista moraće da dobije svoje dnevice koje po osobi, u proseku iznose oko 2.500 evra.

aleksic Aleksić sa raezervistima koje već nekoliko godina zastupa pred sudomIako je to velika suma za srpski budžet, Aleksić kaže da su rezervisti spremni na svaki dogovor.

- Mi smo i ranije govorili da smo spremni da tu sumu novca kompenzujemo otplatom duga za struju ili nekim drugim vidom saradnje koji dogovorimo sa državom - rekao je Aleksić.

Podsetimo, presudom koja je doneta 10. jula prošle godine utvrđeno je da je Vlada Republike Srbije diskriminisala ratne rezerviste iz Niša kada je zaključila sporazum o isplati ratnih dnevnica samo sa 7 opština na jugu Srbije. Time je povređen član 14. Konvencije o zaštiti ljudskih prava koji reguliše zabranu diskriminacije.

Ipak, iako su prema presudi dnevnice već trebale da budu na računima boraca, to se nije desilo jer je podneta žalba.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Žare planeja

    08:31 // 22. 5. 2013.

    Gson Đorđeviću iritira me vaš komentar, kako ne shvatate da je izvršena strašna diskriminacija rezervista.Pa niko tamo nije išao za pare i niko ne bi tražio ni dinara da ova luda država nije pojedincima(BLEJAČIMA) isplatila astronomske sume(7 do 8000 evra),drugima neku pomoć(3000evra) a onima koji su krv pišali po planeji i košarama šalje žandarmeriju da ih bije.Svi koji su pobegli sa ratišta su amnestirani,kako i sam kažeš prevarantima date penzije,pa zar i to nije dovoljno da se vidi koliko je država u ovom slučaju grešila.CEO SVET TO VIDI samo ti itebi slični ne vide!!!! E PA DOK NE PROGLEDATE NEĆETE NI EVROPU DA VIDITE !!!!!

  • Dragan Djordjevic

    02:12 // 19. 5. 2013.

    Ok podrzavam da treba da se isplati ono sto sleduje rezervistima , ali ne i onima koji su blejali oko kuce a takvih je vecina ...
    Ali drugovi moji , ja ratovao nisam za novac tada , i meni ne treba ...
    A kada dobijete novac , nemojte da glumite patriote i da osudjujete ljude koji idu u Afganistan da rade kao obezbedjenje za novac ... Sta ste vi bolji od njih ? Branili ste Vasu drzavu za novac ?
    A RVI , svi koji su dobili resenja da su RVI primaju solidno velike nadoknade , a ima ih gomila koji su sebi pucali u noge a sada primaju nadoknadu solidnu ...
    Hvala i dovidjenja ...

  • Petar

    08:00 // 15. 5. 2013.

    LOVU NA RUKE (tekuce racune) a dugove nek placa svako za sebe, ko godinama nije placao nista.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: