Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:03, 14. 4. 2014.

| Društvo

Rokeri na Nišavi

Autor:Marko SmiljkovićIzvor:Južne vesti
Rokeri-na-Nishavi-JUZNE-VESTI.jpg
Generacija koja je postavila temelje rokenrola u Nišu

Rokeri i prijatelji Zorana Đorđevića Kisija tradicionalno su proslavili jubilarni 50. rođendan ovog niškog pesnika i to u prirodi, pored Nišave.

Kako idu godine, ova generacija koja je postavila temelje rokenrola u Nišu, sve se retko međusobno viđa, pa je to uvek prilika da se vrate uspomene na popularni kafić „Bolero“, „Pan“, sedenje na stepenicama Narodnog pozorišta, odlaske na more autostopom i još mnogo lepih uspomena.

Istina, na ovom skupu bilo je reči i opstanku roka u gradu, pa i o dnevno političkoj situaciji, ali sva okupljanja ove grupe umetnika i radnika najviše obeleži dobro zavitlavanje i „smeh do suza“. Kada se dobro jede i popije „padne“ i po koja pesma. 2

- Svi su se nekako povukli u svoje stanove, poslove, ali mi ne posustajemo da se vidimo oko 4. aprila svake godine. Možda je retko, ali često se iz ovakvih druženja izrodi neka buduća saradnja, ako ništa drugo, ljudi se vide, popričaju i to je najvažnije. Ne retko se ovde održi i pesničko veče uz gitaru, neko otpeva svoju pesmu, deca igraju fudbal... - kaže Kisi.

Na skupu je održana i svojevrsna promocija nove knjige Miroljuba Buce Mitrovića „Informator o opasnostima od alkoholizma“.

Ovog puta, u nedelju, na meniju vesele niške ekipe je bio preukusan gulaš iz kotlića, razne vrste pečenja i slavljenički kolači.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • NERETKO

    11:27 // 14. 4. 2014.

    Lep clanak i svakako jedno jako lepo okupljanje. Dobro je sto jos uvek postoje ovakva desavanja i sto rok nekako uspeva da opstane pored svih novokomponovanih turbo-folk-nesto-nesto pravaca. :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: