Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 27. 8. 2014.

| Društvo

Rupa na česmi ispred Opštine Medijana

Autor:M. V.Izvor:
rupa-na-česmi.jpg
Javne česme u Nišu često na meti vandala

Česma ispred Gradske opštine Medijana, u Ulici Pariske komune, našla se na udaru bahatih sugrađana, koji su na njoj napravili rupu veličine pesnice.

Šef službe za zajedničke poslove GO Medijana Tihomir Krstić navodi da ovo nije prvi put da je ova česma oštećena, te da će i ovog puta biti sanirana ali „kada dođe na red“. cesma-kod-medijane Rupa veličine pesnice

- Do sada smo je dva puta popravljali, evo sada je i treći put oštećena. Ovoga puta njena funkcija nije narušena, ona radi, ali probušena rupa narušava izgled, što je takođe ružno. Saniraćemo je jer mora da bude sanirana – uverava Krstić.

Javne česme koje su poslednjih meseci postavljene u okviru projekta „17 česama za 17 vekova hrišćanstva“ do sada su nekoliko puta bile oštećene, slučajno ili namerno.

Tako su, recimo, česmu na nišavskom keju kod hotela „My Place“ vandali oštetili dva puta za 4 meseca od kada je postavljena. Prvi put su polomili slavinu i okrnjili latinski natpis dok česma još nije ni bila puštena u rad, da bi opet, samo par meseci nakon što je počela da radi, natpis bio ponovo oštećen.

cesma-na-keju Natpis oštećen treći putIako je od tada prošlo više od dvadeset dana, natpis od stiropora na toj česmi, uprkos obećanjima nadležnih iz GO Medijana, ne samo da nije popravljen, nego je u međuvremenu dodatno oštećen. Tihomir Krstić kaže da su tada radnici poslati na teren, i da je sanacija „u proceduri“.

Na pitanje da li je to skupa intervencija, s obzirom na to da su slova od stiropora, Krstić navodi da „nemaju oni bogzna kolika sredstva“.

-Tenderi su prošli, pare su potrošene. Nismo još završili sve česme u okviru projekta „17 česama za 17 vekova hrišćanstva“. Nemamo mi dovoljno para da nešto popravljamo 3 puta – dodaje Krstić.

Podsetimo, prošle godine je u saobraćajnoj nezgodi česma na Trgu patrijarha Pavla srušena u paramparčad, da bi nekoliko meseci kasnije česma bila popravljena i opet postavljena na isto mesto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mica

    22:31 // 27. 8. 2014.

    Predlažem da JV zatraže informaciju koliko je koja česma plaćena. I ova u Brzom brodu je od stiropora premazanog fasadeksom.Ona je verovatno najskuplja.

  • shaft

    17:26 // 27. 8. 2014.

    postovani komentatori,slazem se da je vecina cesama fuserajski uradjena.to stoji!ali, tema je razbijanje istih od strane raznih bolida,lingura,skorojevica!ni stiropor ne moze sam sebi rupu da napravi

  • Kalča

    16:59 // 27. 8. 2014.

    Česme od stiropora. Koji lopovluk i koja zajebancija. Odgovornih u politici, crkvi, bizMisu - ni za ič. 17 vekova vredi onoliko koliko stripora treba za kokošinjac - istina, malo veći.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: