Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 27. 1. 2016.

| Društvo

Rusija šalje bespilotne letelice u Niš

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, RIA
srhc
Uskoro stižu i bespilotme letelice; foto: RSHC FB

Jačanje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu jedan je od prioriteta ruskog Ministarstva za vanredne situacija, a kako piše ruska RIA, plan je da se u Niš dopremi nekoliko bespilotnih letelica koje bi bile od pomoći u vanrednim situacijama.

Ministarstvo je, kako piše RIA, u skladu sa aktuelnom geopolitičkom situacijom i željom da ojača humanitarno prisustvo Rusije na Balkanu, kao jedan od prioriteta definisalo razvijanje Humanitarnog centra u Nišu.

Koristeći iskustva odreda “Centrospas” i metodologiju delovanja u vanrednim situacijama INSARAG, želimo da pojačamo mehanizam reagovanja u vanrednim sistuacijama. Pre svega u smislu prevencije humanitarnih katastrofa, jačanjem postojećih komponenti i uvođenjem letelica bez pilota - poručili su iz Ministarstva.

Naglašavaju da je delovanje centra iz Niša, važan faktor za rusko humanitarno prisustvo na Balkanu i “da zadovoljava principe Pan-evropskih integracija u oblasti prevencije i likvidacija vanrednih situacija”.

Podsetimo, Srpsko-ruski humanitarni centar zvanično je počeo da radi u Nišu 2012. godine, a od tada je učestvovao u brojnim akcijama - od gašenja požara na Staroj planini, do pomaganja u poplavama koje su pogodile Srbiju 2013. i aktuelne migrantske krize

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    13:03 // 28. 1. 2016.

    Mi li nemamo pilote , te nam šalju bespilotne vazduplohove ?

  • Kostas Gasopulos

    08:05 // 28. 1. 2016.

    Potrebno je ovaj Centar nadograditi sa stalnim avio linijama koje povezuju gradove u Rusiji sa Nišem. Taj dolazak ruskih turista je još jedan vid medjusobne humanitarne pomoći a region Južne i Istočne Srbije mnogo bi dobio i sa rastom njihove vanpansionske potrošnje. Takodje, ovaj Centar bi mogao da pokrene i dalji izvoz robe iz Srbije u Rusiju i ODKB kao zajednicu država koje su naklonjene SRB.

  • Samo nek je veselo

    00:46 // 28. 1. 2016.

    A jel MiG SKAT ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: