Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 7. 6. 2016.

| Društvo

SNS formira vlast u Niškoj Banji

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
niska banja
Banja dobija novu skupštinsku većinu; foto: JV arhiva

Pošto je stiglo odobrenje Predsedništva stranke, SNS je u Niškoj Banji postigla dogovor sa Jedinstvenom Srbijom i SPS oko formiranja vlasti u ovoj opštini. Nezvanično saznajemo da je kandidat za predsednika Opštine Dejan Jovanović, donedavni šef Odborničke grupe SNS u niškoj Skupštini.

Sam Jovanović kaže da se ide korak po korak i da je zasada zvanično predata kandidatura Zorana Jovanovića (SNS) za predsednika lokalne Skupštine.

Upravo smo predali tu inicijativu za njegovu kandidaturu. Dogovor sa JS i SPS je postignut i imaćemo 11 od ukupno 19 odbornika - kaže Jovanović.

jovanovic Jovanović kanidat za predsednika Opštine; foto: JV arhivaKonstitutivna sednica je zakazana za sutra, a na dnevnom redu će biti formiranje skupštine i izbor predsednika. Nakon toga, parlament će imati mesec dana da konstituiše i izvršnu vlast na čelu sa predsednikom opštine.

Podsetimo, u Niškoj Banji je već 12 godina na mestu predsednika Opštine Zoran Vidanović, a na poslednjim izborima sa Grupom građana “Banja pobeđuje” osvojio je 6 mandata. Pored njih u opoziciji će biti i Socijaldemokratska stranka.

Inače, u Nišu juče nije održana konstitutivna sednica parlamenta, jer nisu došli odbornici SNS i SPS, pa nije bilo kvoruma

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikad Bot

    14:48 // 8. 6. 2016.

    E moja Banjo ode i ti pod botove i sendvicare :(

  • shaft

    17:27 // 7. 6. 2016.

    Deki,mani ove sto su sujetni,ti si trebao,koliko si dobar ,ministar da budes,a ne predsednik propale Banje!Samo nemoj image da menjas,pastelne kosulje i tanke kravate,retku bradicu i bele carape!

  • Sara

    15:17 // 7. 6. 2016.

    Sad će Banja,da "zivne"

    • Овца за шишање

      15:53 // 7. 6. 2016.

      Причаће се - била некад ЈЕ БАЊА...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: