Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 13. 11. 2014.

| Društvo

Sajam suvenira otvoren u Leskovcu

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
ss1.jpg
Sajam će trajati 2 dana

7.  izložba suvenira i turističkih publikacija na kojoj učestvuje blizu 50 izlagača iz zemlje i inostranstva otvorena je danas u Leskovačkom kulturnom centru i trajaće 2 dana.

Prvi put na ovoj manifestaciji učestvuju i turističke organizacije iz Vojvodine, kao i po jedna iz Bugarske, Crne Gore i Makedonije.

Srce mi je puno kada vidim svoje kolege iz čitave Srbije i zemalja okruženja ovde kod nas. Potrudićemo se da zaista ovaj Sajam preraste u međunarodnu manifestaciju - istakao je na otvaranju direktor Turustičke organizacije Leskovca Žikica Nestorović.

Na Sajmu su dodeljene nagrade najboljim publikacijama, pa je za jednolisnu turističku publikaciju “Odmor na selu” nagrađena Turistička organizacija Kraljevo, a Vršac za višelisnu publikaciju “Banatske đakonije” i najbolju publikaciju na preko 50 strana “Lekovito blago Vršačkih planina”. Prvu nagradu za kratki turistički film dobila je Subotica za film “Dobrodošli u Suboticu i Palić.

2 Za najbolji suvenir proglašena je boca islikana motivima devojke u narodnoj nošnji Turističke organizacije “Oplenac” iz Topole, dok je u kategoriji najboljeg upotrebnog predmeta pobedila čačanska haljina sa motivima Ovčarsko-kablarske klisure i ešarpa sa motivima srednjevekovnog nakita. Najbolju turističku fotografiju “Kragujevačka dešavanja - Trpeza” uslikao je Zoran Petrović, a razglednice grada Niša proglašene su za najoriginalnije dizajnirane. 

Na zajedničkom štandu sa Centrom za ekonomiku domaćinstva, Turistička organizacija Leskovca predstavila je dve svoje nove dvojezične publikacije “Ne propustite” u kojoj su prezentovane kulturno-istorijske znamenitosti i prirodni potencijal i “Lov Jablaničkog okruga”.

Takozvani Sajam suvenira otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

U okviru ove turističke manifestacije planirani su i radni sastanci, stručna predavanja i obilazak Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikolic Stefan

    13:30 // 18. 11. 2014.

    Postovani mozete li mi reci kako bih ja mogao da saznam nesto vise o sajmu suvenira ? hvala

  • Miroslav Jović

    07:49 // 14. 11. 2014.

    Dobro je što na ovom Sajmu imapredstavnika iz inostranstva. Bilo bi još bolje da se sledećih godinu dana iskoristi da se dovedu predstavnici Rusije, Belorusije i Kazahstana. To je prostor za nastup!!.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: