Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 21. 11. 2014.

| Društvo

Sanitet za pacijente ili taksi za lekare?

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
hitna
Sanitetom razvozili doktore, ilustracija

Suprug jedne pacijentkinje iz Prokuplja tvrdi da je njegova žena prevezena u niški Klinički centar sanitetskim vozilom kao hitan slučaj, tek nakon što su dve doktorke istim vozilom odvezene kući.

Mirjana Najdanović iz Prokuplja, prema tvrdnji njenog supruga Najdana Najdanovića, stigla je u nišku bolnicu sa jakim bolovima u bubrezima koji su otkazali, ali tek nakon skoro sat vremena vožnje. Kako kaže Najdanović, razlog je “razvoženje lekara” istim sanitetom.

Jednu doktorku je sanitet “istovario” na Ledenoj Steni, a drugu u centru Niša i tek nakon toga, više od pedeset minuta pošto su krenuli, moja supruga je stigla u Klinički centar - priča Najdanović.

pk Najdanović kolima pratio sanitetsko voziloOn pojašnjava da je u utorak uveče njegova supruga dva puta pala u nesvest, da se žalila na jake bolove i povraćala, i da su joj noge bile otečene.

Ima karcinom materice i jajnika, a imala je i infarkt. Odvezli smo je na Odeljenje urgentne medicine u Prokuplju gde su zaključili da mora hitno na nišku kliniku. Želeo sam da budem sa njom u vozilu, ali su mi rekli da nema mesta. Zato sam kolima krenuo iza njih - kaže Najdanović.

pk "Istovar" doktorke u centru Niša Naglašava da je primetio da su u bolničku „dačiju karavan“ sa tri sedišta ušle dve doktorke, njegova supruga, tehničar i vozač.

Iako je u Niš prebačena kao hitan slučaj, prema tvrdnji ovog Prokupčanina, njegova supruga je u bolnicu stigla tek nakon što su dve doktorke odvezene svojim kućama, a stajanje u centru Niša Najdanović je i slikao mobilnim telefonom.

I dok on najavljuje žalbu, portparol prokupačke bolnice doktorka Marija Despotović kaže da je prema njenim saznanjima transport Mirjane Najdanović sproveden u optimalnom vremenskom roku i uz adekvatnu medicinsku pratnju.

Zvanične pritužbe od pacijenta ili rodbine, kako je rekla portparolka, zdravstvena ustanova nije dobila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stamenkovic

    17:35 // 25. 11. 2014.

    Ima akcija cementa i crepa pa kad sanitet krene po pacijenta Moze neko od doktora da potovari par dzakova USPUT JE ;-)

  • MileLAjpur

    16:29 // 23. 11. 2014.

    Cinjenica je sanitetom je trebao da se preveze pacijent od bolnice do KC Nis bez usputnog stajanja,da je na daj boze preminula iz put....

  • covek

    12:56 // 23. 11. 2014.

    A koliko je meni poznato, Ledena stena i centar su na putu do KCa i nije potrebno nikakvo "razvozenje".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: