Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:10, 12. 6. 2012.

| Društvo

Saobraćajni kolaps u Nišu

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti
guzva
fotografija iz Nišavske ulice ka Tvrđavi

Zbog međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju od 17 sati zatvoren je centar, ali i veći deo severnih delova Niša.

Za saobraćaj su zatvorene bile Voždova, Milojka Lešjanina, Bulevar 12. februara, Kneginje Ljubice, Dr Zorana Đinđića, deo Jagodin Male, Bulevar Nikole Tesle,..

Na sajtu Grada objavljen je podatak o trasi kojom će se kretati biciklisti. Nažalost, odatle nije moguće utvrditi da li je zatvorena još neka ulica.

Podatak o tome nije moguće pronaći na sajtu niti jedne gradske institucije, a novinari Južnih vesti od juče nisu uspeli da dobiju podatak o tome.

U Hitnoj pomoći Južnim vestima je potvrđeno da je ova institucija o blokadi ulica bila obaveštena u 16,45, tako što je jedno njihovo vozilo bili blokirano iz pravca Čamurlije.

Još veći problem je podatak da su operativna bila samo 2 vozila hitne pomoći i to odeljenja u Durlanu i na Bubnju, dok su sva ostala bila blokirana u samoj Hitnoj pomoći.

- U 18,18h saobraćajna policija nas je obavestila da je saobraćaj normalizovan. Srećom, nije bilo preke potrebe za reakciju pre toga - saopšteno je iz ove ustanove.

U gradskoj Upravi za saobraćaj, koja je donela odluku o zatvaranju ulica, kažu da su oni "uredno obavestili" o tome sve relevantne institucije.

- Mi smo, po propisima, doneli Rešenje o izmeni režima saobraćaja i o tome obavestili policiju, Međunarodnu biciklističku federaciju, Direkciju za javni prevoz, organizatore, čiji je zadatak i bio da obaveste građane - kaže načelnica Vladislava Ivković.

U Biciklističkom klubu Železničar kažu da su dali sve od sebe da obaveste građane.

- Zadnjih 5 dana se ne skidamo sa televizije. Vrti se i spot u kome se navode ulice - kaže Miodrag Krstić iz Železničara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav

    19:14 // 11. 6. 2013.

    Za ovo neko treba da se strelja. Obisao sam ceo grad i proveo u autu sat i po vremena. Pa majku mu ima dvosmernih bulevara pa moze da se saobracaj preusmeri u jednu traku, a ne ovako. Sramota!!!

  • Nebojsa Andjelkovic

    15:58 // 13. 6. 2012.

    Ogroman problem je sto su delovi grada bili potpuno odseceni jedno 2 sata. Deo od kruznog toka na Trosarini pa do Niske banje je potpuno bio blokiran, a to je jedini put da se dodje do Brzog Broda, Niske banje,.... Jednom recju sramota za organizatore i saobracajnu policiiju koja je dozvolila trasu, koja u potpunosti odseca deo stanovnistva i ostavlja ih bez alternativnog pristupa kucama, poslu,skoli,... Za ovo mora neko da odgovara u suprotnom ne zasluzujemo bolji tretnam ka stanovnici grada.

  • Prcko

    11:07 // 13. 6. 2012.

    Tacno je da je organizacija slaba. To sto oni tvrde da se "5 dana vrte" po televiziji iskreno ne znam da li je tacno jer ne gledam niske televizije, pa ne mogu da kazem da li je tacno a uostalom, lepo je vreme pa vecina ne ulazi u kucu do kasnih vecernjih sati. Nije reseje samo blokirati glavne ulice i bulevare vec treba i organizovati kolko-tolko normalno odvijanje saobracaja na drugim saobracajnicama koje sluze kao alternativa. Bez obzira na sve, kako je neko mogao da dozvoli da vozilo hitne pomoci bude negde blokirano? Kako neki politicar sme za svoju kampanju da blokira centar grada na ceo dan? Lepo treba odrediti mesto (npr. takozvani hipodrom kod tehnickih fakulteta) pa tamo neka se odrzavaju mitinzi i protesti. Al ajde da ne skacem sa teme na temu, ali slicno je i sada. I nije tacno da su ulice blokirane od 17 vec od pre 16h. Kada sam se vracao s posla nije moglo kroz centar. Ovo je haos

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: