Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 24. 7. 2014.

| Društvo

Saradnja "Južnih vesti" i Filozofskog fakulteta

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Južne vesti
Zvanična saradnja "Južnih vesti" i Filozofskog fakulteta

"Južne vesti" potpisale su protokol o saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu, koji će pre svega studentima Departmana za novinarstvo omogućiti stručnu praksu u ovom mediju.

Kako je utvrđeno protokolom, saradnja će biti usmerena ka unapređivanju informativne delatnosti i ove visokoškolske ustanove i "Južnih vesti".

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Goran Maksimović kaže da je za tu ustanovu veoma bitno da studenti "shvate da se profesionalna karijera razvija kroz praksu".

- Ono što mi njima teorijski ponudimo na fakultetu je samo dobra osnova za dalje usavršavanje i rad u životu - kaže dekan Maksimović.

On dodaje da ipak od samih studenata zavisi da li će koristiti te mogućnosti.

Glavni i odgovorni urednik "Južnih vesti" Predrag Blagojević očekuje da rezultat saradnje sa uglednom naučnom i obrazovnom ustanovom pre svega bude vidljiv za građane.

- U vreme sveopšte tabloidizacije medija i spinovanih informacija koje dolaze sa svih strana, neophodno je povećati nivo medijske pismenosti i kvaliteta informisanja građana. Verujem da je ovo jedan od dobrih načina za to - kaže Blagojević. 

Blagojević dodaje i da je orijentacija Južnih vesti od samog početka bila jasno okrenuta ka Filozofskom fakultetu, s obzirom na to da su svi novinari iz niške redakcije i pojedini dopisnici diplomirali na toj visokoškolskoj ustanovi.

- Ali ne bih saradnju ograničio na studente novinarstva. Nama je svakako potrebna i pomoć lektora - kaže Blagojević.

Filozofski fakultet je uspostavio zvaničnu saradnju i sa televizijom "Zona plus", Niškom televizijom, a danas i sa "Media & reform" centrom. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran Mladenovic

    20:08 // 24. 7. 2014.

    Bravo za potez, Juzne Vesti jedan od najboljih medijskih portala u Srbiji. Pravog partnera je izabrao Filozofski. :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: