Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 24. 10. 2016.

| Društvo

Satima ispred šaltera za nova dokumenta, građani sami uvode red

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
gužva
Ispred uslužnog centra celo prepodne; Foto: JV

Poslednjih dana ponovo su velike gužve ispred policijskih ispostava, a kako kažu u policiji, razlog je što stare lične karte ističu do kraja godine pa Nišlije "u poslednji minut" menjaju dokumenta.

Iz policijske uprave dodaju da šalteri rade u dve smene, od 7:30 do 20 sati i da građani mogu da predaju zahteve i popodne.

Međutim, kako kažu oni koje smo zatekli ispred uslužnog centra Filip Kljajić, pojedini građani dolaze noću i sami prave spiskove onih koji mogu u toku dana da predaju zahtev i dokumentaciju. Deo građana, dodaju, tako dolazi na red za predaju zahteva poslepodne. Čekanje Preko interneta nema slobodnih termina pa građani sami određuju ko će kada da preda zahtev; Foto: JV

Ja sam došao čim su počeli da rade da se upišem na spisak, a kako sam izračunao, na red treba da dođem oko 15 sati. Ne vredi da čekam ovde ceo dan - kazao je majstor Žika. 

Ipak, Tamara Marković nema vremena da dolazi ponovo da preda zahtev za novu ličnu kartu, a kako je kazala, termin nije mogla da zakaže ni preko sajta Ministarstva unutrašnjih poslova, jer su termini zakazani nedeljama unapred.

Zbog administracije ću izgubiti studentski kredit. Moram da čekam ovde satima, ali šta da se radi - kazala je. 

Broj zahteva je, kako kažu u policiji, "veći od uobičajenog" jer građani koji do sada nisu zamenili stare lične karte podnose zahteve za zamenu u većem broju. Zato su, dodaju, organizovali više službenika da obavljaju ovaj posao.

Policijska uprava organizovala je dovoljan broj službenika koji rade u dve smene i molimo građane da za zamenu lične karte dolaze i u popodne jer su tada manje gužve – dodaju.

I dok građani kažu da ispred šaltera čekaju minimum nekoliko sati, u policiji tvrde da su, zavisno od doba dana, zadržavanja ispred šaltera 10 do 30 minuta. Gužva Građani čekaju i kasno popodne; Foto: JV

Građani mogu da predaju dokumenta i zahteve u ispostavama u Niškoj Banji, Brzom Brodu, Panteleju, Crvenom Krstu, kao i u uslužnom centru Filip Kljajić kod Doma zdravlja, gde i podižu nove lične karte.

Po Zakonu o ličnoj karti građani obavezni da zamene stara dokumenta novim biometrijskim najkasnije do 31. decembra 2016. godine. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Andrija Miladinovic

    19:00 // 6. 12. 2016.

    Ako su dokumenta izdata trajno to znaci da vaze do kraja zivota a ne kako se cefne svakoj sledecoj vlasti koja nasledi prethodnu! Nema granica samovolji pojedinih drzavnih, gradskih i opstinskih sluzbi! Sramota da stari ljudi preko 70 ili 80 godina vade nova biometrijska dokumenta i da budu muceni i ponizavani za preostalu sicu od zivota!

  • milivoje petrovic

    08:45 // 25. 10. 2016.

    MA sigurno je to ako verujete njima pa ja vadio licnu kartu jula pa guzve bile nenormalne a o vadjenju saobracajne da i ne govorimproblem je u neorganizavanosti i neradu policiske uprave i guzve su bile i bice

  • Malenna

    07:35 // 25. 10. 2016.

    Godinama se unazad zna da stare lične katre važe do kraja 2016 , šta ste radili do sad ?

    • evo ti odgovora

      18:53 // 25. 10. 2016.

      Cekali u redu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: