Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 17. 11. 2015.

| Društvo

NTV besplatno prenosi sednicu niške Skupštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina
Sednica zakazana za sutra; foto: JV arhiva

Posle opstrukcija opozicije i pregovora jednim od novih vlasnika Niške televizije Vidosavom Vitkom Radomirovićem odlučeno je da se sednica niškog parlamenta održi sutra, a da prenos bude besplatan.

Ovo su danas saopštili predsednik niške Skupštine Mile Ilić i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Dogovoreno je, kako je pojašnjeno na konferenciji za medije, da NTV besplatno prenosi sutrašnju, ali i sednicu koja bi trebalo da bude održana 25. decembra.

Gospodin Radomirović je prihvatio da besplatno prenosi dve sednice do kraja godine i ja mu se zahvaljujem na razmevanju da sa svoje strane da doprinos sprečavanju neke potencijalne političke krize koja je mogla da se desi - kaže Ilić.

ilic i perisic Odluka o besplatnom prenosu saopštena na zajedničkoj konferenciji; foto: JVNovom suvlasniku NTV-a i dugogodišnjem vlasniku “Belamija” se na ovom gestu zahvalio i gradonačelnik Niša.

Mi u ovom trenutku zaista nismo imali zakonski osnov da prenosimo sednicu. Hvala Vitku što je to shvatio. Pokazao je dobru volju i Grad je puno toga medijski prema gospodinu Radomiroviću otvarao i pružao, bilo je toga i obrnuto i gest gospodina Vitka je za mene bio očekivan - rekao je Perišić.

Ilić kaže da je jutros razgovarao i sa predstavnicima opozicionih stranaka i da je postignut dogovor da neće biti opstrukcije s njihove strane i da će sve tačke obimnog dnevnog reda biti završene u dvodnevnom zasedanju.

Na sutrašnjoj sednici trebalo bi da bude konačno i usvojen plan reorganizacije JKP “Gorica” zbog čijeg su odlaganja radnici juče i protestovali.

Takođe, biće reči o rebalansu budžeta i “Parking servisu”, kao i o izgradnji nacionalnog stadiona ukoliko se usvoji proširenje dnevnog reda.


Usluga za uslugu?

Početkom 2016. trebalo bi, kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, da bude raspisan tender za izbor TV kuće koje će prenositi sednice parlamenta, a za to bi u budžetu Niša trebalo da bude izdvojeno 20 miliona dinara.

O spekulacijama da li je možda ovim besplatnim prenosima na neki način Radomirović kupio prava za sledeću godinu Perišić nije hteo da govori, već je još jednom pohvalio odluku.

Na tenderu će da pobedi onaj čija se televizija vidi u celom gradu, to toliko logično zvuči - kratko je rekao gradonačelnik.

Na konferenciji se povela i polemika da li su sednice zaista neohodne i da li građani žele baš da 20 miliona daju za prenose sednica. Iz novinarskih redova se čula i ideja o referendumu.

Mislim da je to preskupo i da je 20 miliona nešto što Grad treba da prihvati ako želi prenose. Nisam razmišljao o tome i ne mogu sada da kažem referendum ili ne, ali mislim da referendum nije pogodan za tako nešto - rekao je Perišić.


Opozicija: Pobeda i odbrana

Nakon dogovora u kabinetu predsednika niške Skupštine saopštenjima su se oglasile i opozicione Socijaldemokratska i Demokratska stranka.

Dok u SDS-u obezbeđivanje prenosa vide kao pobedu, u DS-u kažu da su obranjene demokratske tekovine.

Na ovaj način je, slažu se i jedni i drugi, osujećena namera vlasti da uvede medijski mrak i od građana sakrije svoje katastrofalne poteze u vođenju grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mareli

    14:24 // 18. 11. 2015.

    Obraćam ti se sa gospodine, kao što ti se uvek obraćam, tvoje smo ptičice

  • zbog čega

    09:51 // 18. 11. 2015.

    nije na vreme,kao tačka dnevnog reda,uvrštena izgradnja Nacionalnog stadiona?! Zbog čega odbornici grada Niša ne žele da se novcem iz republičkog budžeta izgradi stadion kod nas i zaposle niške firme na izgradnji, a nakon toga i na održavanju? Ne mogu da zavuku prste u med? Zar odbornici ne žele radna mesta koja bi se otvorila izgradnom takvog objekta i zbog čega to nije potrebno Nišu i nišlijama?

  • shaft

    04:59 // 18. 11. 2015.

    Ah,kakav dobrotvor,treba ga predloziti za Nobelovu nagradu na polju humanosti!Pa,kad je bre privatnik davao nesto mufte?

    • kada

      10:09 // 18. 11. 2015.

      je zbrinut u javnom sektoru, javnom preduzeću, lokalnoj samoupravi, državnoj upravi ili pravosuđu nešto donirao. Privatnici to često rade i pored toga što im svi pobrojani sisaju krv na slamčicu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: