Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 20. 10. 2010.

| Društvo

Selo Mazarać dobija most

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
Do sada se ovako prelazila reka

VLADIČIN HAN, MAZARAĆ - U selu Mazaraću, koje se nalazi između Vranja i Vladičinog Hana, počela je izgradnja mosta preko Južne Morave, koji će koštati preko 20 miliona dinara.

Do kraja novembra odahnuće ne samo meštani Mazaraća, već i žitelji Prevalca, Korbevca, i Priboja Vranjskog koji su bili prinuđeni da 41 godinu gaze Južnu Moravu.

Svi sa nestrpljenjem očekuju 30. novembar što je krajnji rok za završetak radova.

Zanimljivo je da Mazarać, koji se nalazi na levoj obali Južne Morave, pripada opštini Vladičin Han.

Imanja Mazaraćana i meštana okolnih sela nalaze se na desnoj obali reke koji pak pripadaju gradu Vranju.

- Kada ponovo dobijemo most, promeniće se život sela. Bili smo prinuđeni da gazimo Moravu da bi došli do svojih njiva, koje se nalaze tridesetak metara na desnoj obali reke. Posle ovoliko godina jedva čekamo da most bude gotov. Maltretiralli smo i stoku i ljude - pričaju meštani Mazaraća.

- Ranije je privreda u našem kraju bila jaka, mostovi su se gradili kao od šale, ali nije bilo sluha, svako je terao inat. Nije bilo dogovora, a seljani su ispaštali, jer su im njive na drugoj obali i od toga žive. Kad sam u Ministarstvu odbrane izložio problem, nisu mogli da veruju da toliko dugo ljudi žive bez mosta i zahvaljujući njima postignut je dogovor i počela je izgradnja. Od ovog Ministarstva smo dobili na poklon čeličnu konstrukciju, a pripremu će uraditi i platiti Vladičin Han i Vranje. Ovog puta zajednički – kaže Nenad Mitrović, predsednik opštine Vladičin Han-

Da apsurd bude veći, uoči bombardovanja u Mazarać je dopremljena čelična konstrukcija mosta iz Slovenije i ostavljena u Mazaraću, pored puta, čekajući dogovor oko finansiranja izgradnje.

Stajala je tako godinama i bila je odlična meta lopovima, a policija je u nekoliko navrata vraćala delove mosta, oduzimajući ih od lopova.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: