Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 22. 5. 2012.

| Društvo

Senat niškog Univerziteta predlaže rektora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Univerzitet

Senat niškog Univerziteta na današnjoj sednici bira novog rektora. Oni će između dva kandidata odabrati ime koje će predložiti Savetu Univerziteta.

Nastavno-naučna veća fakulteta predložila su trojicu kandidata za novog rektora, prof.dr Miroljuba Grozdanovića, profesora dr Daragana Antića, dekana Elektronskog fakulteta i dekana Medicinskog fakulteta, profesora Milana Višnjića.

Profesor Grozdanović i profesor Antić su do predviđenog roka, 11. maja, potpisali izjavu o prihvatanju kandidature i predali svoje programe rada Univerziteta za period od tri godine, dok profesor Višnjić to nije učinio, pa je eliminisan sa liste kandidata.

Senat broji 30 članova, a kandidat mora da dobije najmanje 16 glasova. Senat predlaže ime novog rektora Savetu, ali Savet nije u obavezi da prihvati predlog. Ako do toga dođe ceo postupak se ponavlja.

Da bi kandidat postao novi rektor na tajnom glasanju Saveta mora da dobije 13 od 25 glasova članova Saveta.

Aktuelnog rektora Miroljuba Grozdanovića predložila su dva fakulteta, Fakultet zaštite na radu gde je do 2004.godine bio dekan i PMF. Za prorektore je predložio profesore Milana Višnjića (Medicinski fakultet), Dragana Aranđelovića (Građevinsko-arhitektonki), Snežanu Đekić (Ekonomski fakultet) i Tomislava Pavlovića (PMF) koji je i sada prorektor.

Njegov protivkandidat na čelu Elektronskog fakulteta je od 2004.godine a za rektora su ga predložila šest od ukupno 13 fakulteta sa niškog Univerziteta. On je za prorektore predložio profesore Nenada Pavlovića (Mašinski), Vesnu Lopičić (Filozofski), Evicu Petrović (Ekonomski) i Dobricu Živkovića (fakultet sporta).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    15:38 // 22. 5. 2012.

    Ovom Visnjicu stvrano niko nista ne moze!!! Strasno!!!

    • DJoni

      19:07 // 22. 5. 2012.

      Mila, nicija do zore nije gorela. Lija lija pa dolija. Pokusao je on kao gubidtik da se domogne rektorata pod Grozdanovicevo skute ali gubitnik sve vise i vise tone. Sta mislite da li moze Javno tuzilastvo da se ne oglasi na saznanje da je doticni Visnjic ucino najteze krivicno delo faslsifikata za koje je propisana kazna od 5 do 10 god. zatvora? Kao sto vidite blizi se njegov kraj, iskoristio je i pomoc prijatelja kojima je cinio zaposljavanjem njihovih rodjaka na fakultetu. Medicinskom fakultetu neka je bog na pomoc oko rasciscavanja stete od njegovog cunamija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: