Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 30. 3. 2015.

| Društvo

Slavković: Grad “Gorici” ne duguje ni dinar

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica
"Gorica" mora da nađe rešenje za izlazak iz krize; Foto: Arhiva JV

Nakon protesta radnika i sastanka menadžmenta JKP “Gorica” i rukovodstva Grada Niša odlučeno je, kako je rekao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, da se rukovodstvo preduzeća zauzme i “napravi plan dugoročne sanacije”.

Iako su radnici isticali dugovanja Grada kao najveći problem kašnjenja plata i loše likvidnosti preduzeća, Slavković kaže da “Grad ne duguje ni dinar”.

Za razliku od ostalih komunalnih preduzeća kojima Grad duguje negde manje, negde ozbiljnije iznose, “Gorici” ne duguje što znači da oni moraju vrlo ozbiljno sa Nadzornim odborom da sačine program dugoročne sanacije - kaže Slavković.

slavkovic Slavković: Grad će pomoći,a li ne dugujemo ništa; Foto: Arhiva JVRačun ovog javnog preduzeća je u blokadi više od 10 dana, a kako kaže Slavković, Grad će ipak pomoći da se i to reši.

Problem ćemo rešiti što ćemo skinuti sutra tu njihovu blokadu i do petka isplatiti neki iznos koji će ići u smislu pozajmice dok ne stvore pravni odnos i ispostave fakture za januar i februar mesec - kaže Slavković.

Radnici su ispred Gradske kuće protestovali u petak, ali i jutros. Iako su tražili sastanak sa gradskim rukovodstvom, njemu nisu prisustvovali.

Nebojša Petrović, predstavnik Samostalnog sindikata u “Gorici” kažu da na sastanak nisu hteli, jer nije mogao da ih primi gradonačelnik Zoran Perišić, kako im je i obećano u petak.

U petak sam rekao da smo siti praznih razgovora i da smo zahtevali sastanak sa gradonačelnikom koji će on da održava, a ne većnik ili zamenik, iz jednostavnog razloga što razgovori s njima do sada nisu imali efekta. To u neku ruku znači i da se poštuje funkcija gradonačelnika - rekao je Petrović.

strajk Nezadovoljni radnici hoće da razgovaraju samo sa gradonačelnikom NišaNa kraju i zahtevi radnika za “sistemskim rešenjem” se donekle poklapaju sa onim što je zamenik gradonačelnika Slavković naložio rukovodstvu. Kako kažu zaposleni, vreme će pokazati da li će to biti i ispoštovano ili je reč o još jednom “sastanku bez efekta”. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Moca

    07:33 // 31. 3. 2015.

    Radnike vratiti Mediani a pravna sluzba sa tri sektora,ekonomska sa dva sektora i ostali lezilebovici znaju kako je preduzece vestacki formirano radi njihovog zaposljavanja.

  • CVETKO prvi

    21:46 // 30. 3. 2015.

    OPA , SADA OPET IDU NA PODIZANJE KREDITA,da refinansiraju stari/ji/,da "pomognu" "Gorici" tj.
    partijske drugove! Ma, za njih treba "MARICA" ! UOPŠTE IM NE PADA NA PAMET,da to Nišlije, TREBA DA VRATE !

  • shaft

    19:59 // 30. 3. 2015.

    Nebojsa,ne odustaj,mnogo foliraju i idu na taktiku da se iscrpite i da se vremenom smanji broj radnika pred kabinetom gradonacelnika!Nema nazad!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: